| mee_4833 a întrebat:

am o problema: am tot timpul mainile si picioarele reci chiar si atunci cand este cald. E din cauza circulatiei? Cine ma poate ajuta? Va rooog puppy dog eyes :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Hibriiiid a răspuns:

Sora mea avea aceeasi problema, pana intr-un timp cand a descoperit pastilele GinkoPrim. Ea lua 1 pe zi, uneori chiar si la 2 zile, si a scapat in 2 saptamani.Incearca!:*.

| evelina_8943 a răspuns:

Nu este prea grav de fapt corpul tau e cald si transpira dar cand e cald tu stai mai dezbracata si asa iti ingheata transpiratia pe tine.

| Marian_6643 a răspuns:

Buna. Da din cauza circulatiei asa am si eu
Am citit intr-o carte ca si daca stai picior peste picior ti se fac picioarele reci...

| Alle97 a răspuns:

Buna.mainile si picioarele tale sunt reci din cauza circulatiei sangelui.nu stiu cum sa ta ajut dar du-te la meci si vezi de ce
winking
fundutza?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tu trebuie sa nu mai circulezi pentru ca daca vei mai circula mult ve merge in carucior.Asha i sa intemplat prietenei mele.:*:*

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Acceseaza aceste site-uri. Te poti documenta foarte bine:
http://www.medreflexline.ro/detalii.aspx? maini_si_picioare_reci
http://femina.rol.ro/......e_reci.htm
http://www.clicksanatate.ro/......ioare-reci

| mykkki a răspuns:

Se spune ca daca ai mainile reci esti sincera deci e de bine.nu are neaparat legatura cu circulatia depinde de organismu tawwinking mai cunosc persoane asa dar sunt sanatoase nu este nimic ineregula cu tine.

| fluturas20 a răspuns:

Da, si eu am aceeasi problema si am fost la medic spunand ca e din cauza circulatiei proaste! Momentatn nu e ceva grav dar si nimicul acela trebuie tratat si avut grija!
Pentru cei care au circulatia proasta
In Romania, boala venoasa cronica este frecventa, dar insuficient diagnosticata si tratata. 32% dintre pacienti sufera de insuficienta venoasa cronica. Dintre acestia, 53% nu sunt diagnosticati, iar 60% nu sunt tratati.

Recomandari pentru imbunatatirea circulatiei venoase:

1. Ce trebuie sa faceti:
- in timpul unei activitati statice prelungite efectuati la intervale regulate mici miscari ale gambelor.
- pasiti energic si faceti mici sarituri pe varfuri, in cazul unei activitati statice prelungite.
- preferati imbracamintea ampla.
- preferati incaltamintea cu toc cuprins intre 3-5 cm. Corijati toate deformarile piciorului.
- faceti zilnic dus cu apa rece la nivelul gambelor (de jos in sus).
- stati cu gambele ridicate in timpul noptii si de cate ori este posibil, mai ales in timpul sarcinii.
- practicati natatia, joggingul, dansul, golful, mersul pe bicicleta.
- preveniti constipatia.

2. Ce nu trebuie sa faceti:
- evitati imobilizarea prelungita.
- evitati fotoliile foarte moi sau cu spatare tari.
- evitati activitatile statice.
- evitati kg in plus si hainele prea stramte (jeans, sosetele...)
- evitati incaltamintea plata sau cu tocuri mai mari de 5 cm.
- evitati baile calde, saunele, baile de abur si tot ceea ce inseamna caldura intensa la nivelul gambelor.
- invingeti tentatia expunerii prelungite la soare.
- evitati tenisul, gimnastica aerobica si echitatia.
- atentie la pilulele contraceptive.

Exercitii pentru imbunatatirea circulatiei venoase :
- miscari energice de pedalare (de 15-20 de ori)
- miscati fiecare picior descriind cercuri mici (de pana la 10 ori)
- mergeti pe calcaie
- balansati-va alternativ de pe varfuri pe calcaie
- incrucisati alternativ membrele inferioare intr-o miscare de forfecare (de 10-15 ori)
- faceti miscari de flexie/extensie a degetelor de la picioare, tinand membrele inferioare usor ridicate si intinse (de pana la 20 de ori)
- ridicati-va pe varfuri
- apropiati si departati varfurile picioarelor
Replica cu citat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am o prietena cu acceasi problemahappy Nu este nimic grav, stai linistitahappySi da, este din cauza circulatiei dar nu trebuie sa iti faci griji ca multi patesc asahappy Poti consulta un medic, poate iti spune el cate ceva mai necesarehappyDar in rest nu, nu ai pentru ce sa iti faci griji

| FunnyLoOVe a răspuns:

Da, este din cauza circulatiei proaste a sangelui:-)Dar nu este numic gravwinking