Se pare ca, la tine au inceput sa apara probleme hormonale serioase, cauzate de lipsa serotoninei si melatoninei, care se produce NUMAI in timpul somnului, intre orele 10 si 2 noaptea.
Pierzand orele cele mai importante de somn, apar dezechilibre hormonale si endocrine, apare depresia, caderea parului, oboseala excesiva, uneori dureri de cap, samd.
Iaurtul nu este cea mai buna solutie de probiotice. recomand: chefirul (sau kefir), care este complet si complex, bogat in foarte multe probiotice naturale sanatoase.
Bun si mai exact ce ar trebui să fac să nu-mi mai cadă părul? Unele fire mi se rup. Ce sa fac?
Sa-ti reglezi somnul, ca hormonii respectivi sa se produca si in timp, totul se regelaza in corpul tau, inclusiv caderea parului.
Culcarea nu mai tarziu de 10 noptea si dormit minim 8-9 ore pe noapte, ca esti inca in crestere.
Nu, nu glumesc, chiar este o problema majora cu toti tienrii care pierd noptile si ajung in depresii, paranoia si dezechilibre hormonale mari.
Eu gen daca ma culc sa zic pe la 00:00 si ma trezesc pe la 6/7/8 dimineata nu am nimic in schimb daca ma trezesc pe la 12/13/14 am o durere de cap mare. Apropo sa mi schimb alimentația? Dar firele de par care au căzut ele singure mai cresc inapoi? Si cam in cat timp se rezolva asta? Scuze daca sunt prea multe întrebări dar na intelege-ma ca chelesc
Te culci foarte tarziu si nu dormi indeajuns, pentru varsta ta.
In cazul asta, te sfatuiesc sa-ti ajustezi somnul, culcandu-te nu mai tarziu de ora 10, ca sa nu mai pierzi 90% din productia de serotonina si melatonina, cauzandu-ti in timp, probleme majore de sanatate, precum: dereglari hormonale, caderea parului, probleme de depresie, stari de iritabilitate, oboseala excesiva samd.
Firele de par se regenereaza, daca ii dai corpului ceea ce are nevoie, adica hrana sanatoasa, care se transforma in vitamine, minerale, hormoni samd.
Alimentatia trebuie sa fie de asemenea sanatoasa: 3 mese principale pe zi, iar intre mese, fructe.
Mesele principale trebuie sa contina: cate 1/3 din fiecare component: carne, vegetale si carbohidrati.
Sportul, este un alt element important la varsta asta, care da, un implus si ajuta la dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului.
Multumesc frumos, m-ai ajutat mult ♡ Mulțumesc pentru tot ce mi-ai spus♡
Mergi la medic si nu te mai stresa. Dormi. Rezolva-ti problemele emotionale, daca ai asa ceva.