| Cățelul22 a întrebat:

Am o problema care nu-mi da pace, imi cad firele de par si nu stiu ce sa fac as vrea sa ma tund scurt dar dupa ce o sa creasca iar o sa cada, am părul cam mare pe tot capul, cel de sus e până la buze, am si lipsa de calciu. Cand eram mic nu mancam lactate, brânză etc, doar lapte mai mult, am băut numai sucuri gazoase (cola) si multe dulciuri.
Am 15 ani si sunt baiat, nu mai suport, vreau să-mi las părul cam până la gât, sa am părul lung si sănătos dar cade în exces, deja bag seara lanterna in el si vad locuri, gen nu e ceva normal sa fie locuri unde sunt puține fire de par. Va rog cineva sa ma ajute, si daca e si din cauza asta, eu stau mult pe telefon si ma uit mult la tv, ma culc pe la 00:00/1/2/3 Si ma trezesc pe la 12:00 dimineata sau 13:00/14/15 la amiază. Am început să consum un iaurt pe care doar pe acela il pot consuma, pentru ca nu e acru, e iaurtul grecesc pilos, va rog ce sa fac? Si am pe unghii buline albe, cred ca din cauza lipsei de calciu... Ajutați-mă, va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca, la tine au inceput sa apara probleme hormonale serioase, cauzate de lipsa serotoninei si melatoninei, care se produce NUMAI in timpul somnului, intre orele 10 si 2 noaptea.
Pierzand orele cele mai importante de somn, apar dezechilibre hormonale si endocrine, apare depresia, caderea parului, oboseala excesiva, uneori dureri de cap, samd.
Iaurtul nu este cea mai buna solutie de probiotice. recomand: chefirul (sau kefir), care este complet si complex, bogat in foarte multe probiotice naturale sanatoase.

| Cățelul22 explică (pentru Violleta2022):

Bun si mai exact ce ar trebui să fac să nu-mi mai cadă părul? Unele fire mi se rup. Ce sa fac?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Cățelul22):

Sa-ti reglezi somnul, ca hormonii respectivi sa se produca si in timp, totul se regelaza in corpul tau, inclusiv caderea parului.
Culcarea nu mai tarziu de 10 noptea si dormit minim 8-9 ore pe noapte, ca esti inca in crestere.
Nu, nu glumesc, chiar este o problema majora cu toti tienrii care pierd noptile si ajung in depresii, paranoia si dezechilibre hormonale mari.

Eu gen daca ma culc sa zic pe la 00:00 si ma trezesc pe la 6/7/8 dimineata nu am nimic in schimb daca ma trezesc pe la 12/13/14 am o durere de cap mare. Apropo sa mi schimb alimentația? Dar firele de par care au căzut ele singure mai cresc inapoi? Si cam in cat timp se rezolva asta? Scuze daca sunt prea multe întrebări dar na intelege-ma ca chelesc

| Violleta2022 a răspuns (pentru Cățelul22):

Te culci foarte tarziu si nu dormi indeajuns, pentru varsta ta.
In cazul asta, te sfatuiesc sa-ti ajustezi somnul, culcandu-te nu mai tarziu de ora 10, ca sa nu mai pierzi 90% din productia de serotonina si melatonina, cauzandu-ti in timp, probleme majore de sanatate, precum: dereglari hormonale, caderea parului, probleme de depresie, stari de iritabilitate, oboseala excesiva samd.
Firele de par se regenereaza, daca ii dai corpului ceea ce are nevoie, adica hrana sanatoasa, care se transforma in vitamine, minerale, hormoni samd.
Alimentatia trebuie sa fie de asemenea sanatoasa: 3 mese principale pe zi, iar intre mese, fructe.
Mesele principale trebuie sa contina: cate 1/3 din fiecare component: carne, vegetale si carbohidrati.
Sportul, este un alt element important la varsta asta, care da, un implus si ajuta la dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului.

Multumesc frumos, m-ai ajutat mult ♡ Mulțumesc pentru tot ce mi-ai spus♡

6 răspunsuri:
| Dalmore a răspuns:

Mergi la medic si nu te mai stresa. Dormi. Rezolva-ti problemele emotionale, daca ai asa ceva.