| simpleliza a întrebat:

am o problema, citeva zile in urma m-am taiat si ca sa-mi treaca rana (la picior sus) am pus iod si am pansat-o, am dormit asa peste noapte si ziua tot asa am fost apoi am simtit ca ma doare tare si cind am scos am observat ca locul ala era ars am citit pe net ca poti pune faina si nu te mai doare, am pus faina insa ea a nimerit si pe taietura, acum de la arsura mi se ia pielea iar taietura are o pielita alba deasupra ( ceia ce banuiesc ca e faina), rana nu se va infecta de la faina? sau trebuie cu ceva sa curat pielita data?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

Sigur aia e arsura? Prima descriere ma face sa cred ca este cicatricea de la taietura. Spala-te local cu apa, fara sa freci ca sa elimini faina de deasupra si ai grija sa nu iti rupi pielea moarta de deasupra ca sa nu iti ramana semn.Panseaza rana iar si ai rabdare ca iti va trece in cateva zile.

| simpleliza explică (pentru AdelinaC):

Da, e arsura, multumesc de sfat!

2 răspunsuri:
| IonCopiluDeAur a răspuns:

Mananca usturoi si iti trece.
Urmeaza sfatul medicului