anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna am o problema cu care ma confrunt de ceva vreme sunt SLABAAA? am 1.54 si cam 42-43 de kg... voi ce ziceti nu arat asa rau dar lumea zice ca sunt slaba. ce ar trebui sa mananc va rog mult ajutati-ma nu stiu ce sa fac am incercat sa mananc seara sa iau vitamine nu mai stiu ce sa fac as vrea sa imi dati un sfat sa imi spuneti daca sunt SLABA sau ce ar trebui sa fac...mai ales la picioare sunt slaba si la maini asa ma vad eu cand lumea imi zice ca sunt slaba.privindu-ma in oglinda cand sunt singura nu mi se pare ca sunt MONSTRU dar cand sunt la scoala sau in societate ma simt prost plus ca apar si complimentele " ce slaba esti" sau mai slaba ca tine"VA IMPLOR SA MA AJUTATI E UN CAZ DISPERAT. MERSI.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e cezul sa-ti faci atatea probleme, ai o greutate cat se poate de normala pentru inaltimea ta.In orice caz,nu ar stica cateva kg in plus,daca nu te simti tocmai in largul tau si crezi ca ar fi nevoie. Sfaturile mele vor fi legate de alimentatie,intrucat conteaza mult ce si cat, dar la fel de mult conteaza si cum mananci.
Pentru a lua in greutate, trebuie sa tii cont de faptul ca este foarte important sa respecti cu strictete mesele zilei si sa nu sari peste nici una dintre ele.La micul dejun mananca 1-2 oua(fierte sau prajite, dar nu zilnic)si cateva felii de paine cu unt/margarina+o cana cu ceai/lapte.La micul dejun poti adauga si branza/cascaval si legume proaspete(rosii sau castraveti). Pranzul sa fie compus din doua feluri de mancare+desert: o farfurie cu supa/ciorba si 2-3 ardei umpluti, spre exemplu si la cina peste/o farfurie de tocanita/fasole prajita etc.Nu mai consuma produse fast-food si consuma mai rar mezeluri/preparate,chips-uri,sucuri si alte porcarii din comert,etc(sunt bogate in calorii,dar nesanatoase). Daca simti ca ar mai trebui ceva,poti consuma cate un sandwich intre mese,iar ca gustare poti consuma cereale cu lapte/iaurt(pot fi consumate si la micul dejun),fructe uscate,nuci, alune, migdale sau fistic. Daca in cateva luni(minimum 3)nu se observa nici-o schimbare,este posibil sa fii genul de persoana care,indiferent ce face,nu poate lua in greutate(cel putin momentan, intrucat odata cu inaintarea in varsta, vei lua in greutate fara a face ceva anume). Numai bine.

5 răspunsuri:
| AndyIQ a răspuns:

Pai chestia e ca nu stiu varsta ta, daca ai intre 12 -14 ani, cam asta e greutatea oricum nu trebuie sa asculti tot ce spun cei din jur deoarece aceste prejudecati iti pot schimba intreaga viata, daca doresti sa te mai ingrasi poti incerca sa mananci mai multa paine si cartofi prjiti, carne etc, sa consumi si dulciuri dar nu intr-un mod exagerat.Iar la inaltimea ta greutatea mi se pare potrivita.
Poti lua si vitamine pentru pofta de mancare.
Bafta!

| AnotherCatWoman a răspuns:

Daca te ajuta sa te simti mai bine oleaca, eu am 1, 60 si 47 de kilograme. Dar sincer nu am parte de complimentele pe care le primesti tu laughing
Acum depinde si de constitutia pe care o ai. Nu stiu cati ani ai, dar este posibil sa nu fii dezvoltata complet si din cauza asta sa ai impresia ca esti prea slaba. Sau poate ai oasele mai grele...
Cel mai bine, ca sa fii impacata, du-te la medicul de familie si cere-i o trimitere catre Endocrinologie. Medicul endocrinolog iti va zice exact daca sunt probleme, si te poate ajuta cu ceva sfaturi. Oricum, in astfel de situatii, tratamentele "dupa ureche" iti pot face mai mult rau decat bine, existand posibilitatea sa te trezesti in extrema cealalta.
Bafta!

| lovethebest a răspuns:

Eu zic ca parerea ta ar trebui sa conteze mai mult pentru tine, si incearca sa respecti mesele...incearca sa mananci sanatos si bogat in fibre, fier.si alte cele, ia vitaminele din alimente!

| cotcodac4 a răspuns:

tu inloc sa te consideri norocoasa! mananca ciocolata inaine de culcare

| alynut a răspuns:

Pai cred ca asa e organismul tau, daca inceci sa manaci foarte mult o sa ajungi sa te ingrasi foarte rau, incearca sa mananci normal si sa respecti mesele,dimineata, la pranz si seara, poti sa mananci si intre mese da nu foarte mult! am avut o colega care avea aceasta situatie, doar ca ea nu manca nimic dimineata si a era foarte zlaba, si de cand a inceput sa respecte mezele zilnice, a mai pus kg in plus! sper ca te-am fost de folos, fundita? :X