| Pitiqueex3 a întrebat:

Am o problema cu maseaua, am 14 ani iar eu nu prea m-am spalat pe dinti sa fiu sincera, am o masea juma din ea a cazut a ramas cealalta jumatate unde a fost cealalta jumatate a crescut o carne o punguta nu stiu ce e si am spart-o cu acul medicinal, pe zi ce trece s-a facut mai mica si mai mica, acum a disparut dar am dureri groaznice, am incercat sa o ating cu miscari delicate dar ma doare. Persoanele care au trecut prin astea, as vrea maine sa ma duc la stomatolog sa mi-o curete sa scoata nervul sa vada daca am infectie... dar oare doare? sad Sau anesteziaza... SFATURI URGENTE, MA DOARE RAU! Nu pot sa dorm iar de la durerea aia ma apuca draci' cred ca-i pe sistem nervos, nu pot sa stau intr-un loc sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și de ce nu-ți faci igiena orală, ai "draci" pe tine?
Mergi la stomatologie!
Pa, pa.

| mgtow a răspuns:

Ai nervul infectat, nu e necesara extractia piesei dentare, se face o endodonta apoi se pune un surub se reconstruieste baza si la sfarsit vine o coroana de ceramica

https://www.youtube.com/watch?v=yWZGlPuQ0xI

| Pitiqueex3 explică (pentru mgtow):

Am o prietena care a avut gen ca mine si s-a dus la stomatologul unde vreau si eu sa ma duc si a zis ca mai intai o dezinfecteaza, o curata, scoate nervul, dupa gaureste maseaua (daca miroase urat' inseamna ca e infectie ) cica baga o vata in gaurile alea si trebuie sa ma duc in fiecare saptamana apoi' thinking Eu as vrea sa mi-o scoata, deoarece e si cariata... oricum nu prea se observa, insa mi-e frica =( chiar daca imi anestezie.

| mgtow a răspuns (pentru Pitiqueex3):

Daca o scoate va costa mai mult sa iti puna un implant si implantul e cum vine aici https://www.youtube.com/watch?v=_wGvcbJXX2s asa ca mai bine mergi la un dentist care stiu parintii ca e bun si spune-i sa iti faca endodonta cu coroana de ceramica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mergi la dentist el e cel mai in masura sa isi dea cu parerea ce e de facut acolo. Si nu o sa te doara ca iti face anestezie.

Si spala te pe dinti sau vrei pe la 25 ani sa ramai fara ei?

Răspuns utilizator avertizat
| Marina92 a răspuns:

Du-te la stomatolog. Daca te doare nu ti face nimic. Iti da un antibiotic pe care il vei lua timp de cateva zile si dupa ce iti trece durerea poate sa iti scoata maseaua. Pentru ca ea nu mai este intreaga nu are de ce sa iti scoata doar nervul. Va trebui sa iti scoata restul de masea cu totul.