Bună!
NU ai precizat ce era mai IMPORTANT : dacă ai dereglări/întârzieri menstruale şi dacă ai fost la un control ginecologic ( dacă ai făcut vreo ecografie ovariană )!
Cel mai probabil, este vorba de un chist ovarian - dacă ai dereglări/întârzieri menstruale!
TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
Buna.
Nu imi intarzie, imi vine normal.
Ideea e ca timp de un an nu ma mai durut absolut deloc. Anii anteriori mi s-a dat diagnosticul de infectie urinara. Durerea mea parca o simt in partea ovarului si duce pana in vezica. Nu stiu cum sa explic exact...pentru ca nici eu nu localizez bine durerea.( nici nu e o durere propriu zisa. E o arsura parca.)
În acest caz, poate fi vorba de o :
* anexită ( răceală/inflamaţie la ovar ) - dacă durerea este la ovar
* infecţie urinară/cistită - dacă durerea este spre vezică/rinichi ( eventual, dacă ai alte simptome de genul : urinare deasă şi slab cantitativă, usturime la urinare, ori dureri la urinare ).
În primul caz e necesară o ecografie ovariană, iar în cel de-al 2-lea analize suplimentare ( sumarul de urină/urocultură, preferabil cu antibiogramă ).
Trimiterea o primeşti de la medicul de familie...
O zi frumoasă.
Poti incerca sa mergi la ginecolog sau faci o ecografie, poate va aparea ceva. Daca nici la ecografie nu iese nimic probabil esti mai sensibila la acel ovar.
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament
Buna! Nu e apendicita, dar pentru binele si linistea ta du-te la un doctor ginecolog pentru un consult. Si cu durerea de ovar poate fi vreo contractie a unui nerv sau e mai sensibil la modificari de temperatura sau vreme. Sper ca ti-am fost de folos si ai mai multa grija de tine!
Nu este neapărat vorba de apendicita. Este posibil sa ai un chist ovarian. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, dar dupa ce am luat cateva pastile prescrise de medic a inceput sa se elimine cu timpul. Te sfatuies sa iti faci o ecografie abdominala. E cea mai buna metoda sa aflii ce ai
User252426 întreabă: