anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema cu ovarul drept (cred). De vreo 3 ani, ma cam doare, dar nu mereu. Ma doare in partea dreapta. Ei bine, durerea a inceput de vreo 3-4 zile.Nu ma mai duruse de un an. Sincer ma panichez, gandindu-ma ca ar fi apendicita, dar anii anteriori am mers la diferiti doctori, care ma palpau si spuneau ca nu e. Imi dadeau niste pastile si imi trecea durerea in cateva saptamani.
E posibil sa fiu mai sensibila la acest ovar, tinand cont ca am cam stat cu picioarele goale pe gresie, iar zilele acestea s-a racit afara... Daca strang picioarele nu ma mai doare... Un sfat va rog?! Ar putea fi apendicita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce era mai IMPORTANT : dacă ai dereglări/întârzieri menstruale şi dacă ai fost la un control ginecologic ( dacă ai făcut vreo ecografie ovariană )!

Cel mai probabil, este vorba de un chist ovarian - dacă ai dereglări/întârzieri menstruale!

TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| SefaTa97 a răspuns (pentru bursuc001):

Buna.
Nu imi intarzie, imi vine normal.
Ideea e ca timp de un an nu ma mai durut absolut deloc. Anii anteriori mi s-a dat diagnosticul de infectie urinara. Durerea mea parca o simt in partea ovarului si duce pana in vezica. Nu stiu cum sa explic exact...pentru ca nici eu nu localizez bine durerea.( nici nu e o durere propriu zisa. E o arsura parca.)

| bursuc001 a răspuns (pentru SefaTa97):

În acest caz, poate fi vorba de o :
* anexită ( răceală/inflamaţie la ovar ) - dacă durerea este la ovar
* infecţie urinară/cistită - dacă durerea este spre vezică/rinichi ( eventual, dacă ai alte simptome de genul : urinare deasă şi slab cantitativă, usturime la urinare, ori dureri la urinare ).

În primul caz e necesară o ecografie ovariană, iar în cel de-al 2-lea analize suplimentare ( sumarul de urină/urocultură, preferabil cu antibiogramă ).

Trimiterea o primeşti de la medicul de familie...

O zi frumoasă.

| OoBunnyoO a răspuns:

Poti incerca sa mergi la ginecolog sau faci o ecografie, poate va aparea ceva. Daca nici la ecografie nu iese nimic probabil esti mai sensibila la acel ovar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Si eu am mers de multe ori la doctor crezand e ca apendicita, dar era doar o raceala la ovare.
E posibil sa fie raceala sau vreun chist.
mai bine ar fi sa te duci la un doctor. Nu e bine sa amani.
Apendicita nu cred ca e, pentru ca este insotita si de alte simptome.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca e vorba despre o raceala la ovare avand in vedere ca s-a si racit intr-adevar afara. iNsa ar fi bine sa verifici du-te la un doctor exista sansa sa fie si apendicita.

| sufletdeing3r a răspuns:

Buna! Nu e apendicita, dar pentru binele si linistea ta du-te la un doctor ginecolog pentru un consult. Si cu durerea de ovar poate fi vreo contractie a unui nerv sau e mai sensibil la modificari de temperatura sau vreme. Sper ca ti-am fost de folos si ai mai multa grija de tine!

| AleXandMore a răspuns:

Nu este neapărat vorba de apendicita. Este posibil sa ai un chist ovarian. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, dar dupa ce am luat cateva pastile prescrise de medic a inceput sa se elimine cu timpul. Te sfatuies sa iti faci o ecografie abdominala. E cea mai buna metoda sa aflii ce ai happy