| Alexandraruxyyna a întrebat:

Buna! Am o problema, de câteva zile, aproximativ o săptămână, îmi pica excesiv de mult par. si inainte nu imi pica absolut DELOC. Brusc, îmi pica foarte mult. In fiecare zi adun de pe jos, din urna mea cate 3 4 smocuri. avand si parul rar se observa deja. sunt disperata, azi cand m-am pieptanat m-am umplut de par, pe jos, pe scan, pe mine, pe piaptan, peste tot. incep sa cred ca am mai mult par in cosul de gunoi decat in cap. Ce pot face? M-am vopsit intr-adevar dar nu ca sa imi pice parul in halul asta. ar trebui oare sa vizitez un medic dermatolog? Va rog, e urgent, am nevoie de raspunsuri, sunt devastata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Posibil sa fie o reactie de la vopsea sau alte probleme.
Cauzele pot fi pe sistem nervos sau hormonal si altele.
Bineînțeles ca trebuie sa mergi la medicul de familie si sa faci niste analize.

| Mindfulness a răspuns:

Ar trebui, de altfel ar trebui sa nu te mai vopsești deloc.

| Violleta2022 a răspuns:

Se stie foarte bine ca vopsitul parului, decoloratul, folosirea de aparate electrice de intins sau carlionat parul, cat si a gelurilor si fixativelor de par declanseaza caderea parului.
Cu cat parul a fost abuzat mai mult, cu atat caderea este mai dramatica.
Daca ai folosit ce am scris eu mai sus, atunci ai cauza caderii parului, afectat masiv de substantele chimice folosite sau de tratamentele care ti-au ars parul si ti-au distrus radacina firului de par.

Pentru regenerarea parului se purcede la taierea parului deja ars si afectat de vopsit sau chimicale si lasara lui sa creasca in mod natiral, FARA sa se mai foloseasca nimic chimic sau termic, care sa-l afecteze in viitor.

| LisaJulie a răspuns:

Pot fi mai multe cauze, glanda tiroida, hormonii, alimentația, poți avea diabet sau anemie! Da, ar trebui sa vezi un medic dermatolog, dacă ai și scoame pe fata atunci e posibil sa ai dermatita