Buna!
Trebuie in primul rand sa-ti dai seama de calitatiile tale pentru a putea capata incredere in tine. Pentru asta vei avea nevoie de ajutorul unor prieteni. Pune niste rude si niste prieteni sa faca doua liste
una cu ce le place la tine
una cu ce nu le place la tine
Ce le place, va reprezenta calitatiile tale, si ce nu le place defectele. Incearca sa schimbi tot ce poti, si ce nu poti, invata sa traiesti cu ele. Fiecare om are defecte, chiar si vedetele pe care noi le consideram atat de perfecte.
Succes!
Draga mea, priveste-te in oglinda pentru cateva momente.Ce vezi? O fata frumoasa putin timida.In fiecare zi, inainte de scoala priveste-te in oglinda si spune-ti:Sunt cea mai frumoasa! Sunt increzatoare!
Va functiona.
Hei! In primul rand trebuie s te gandesti ca acele persoane daca zic ceva despre tine nu inseamna ca si adevarat, daca tu stii ca n-au dreptate nu trebuie sa-ti pese sau macar pentru inceput prefate ca nu-ti paa gaseste-le si tu defecte, gaseste lucruri la care esti mai buna ca ele.
Poti de exemplu sa participi la o activitate estra scolara are-ti place unde vei intalni oameni cu interes comun s cu care te vei inprietenui iar asta iti va da incredere de sine
O alta varianta mai putin recomandata si cu care eu una nu-s de acord, dar poate tie iti convine e sa incerci sa fi ca ele desi eu nu-ti recomand sa te schimbi doar pentru niste barfitoare care nu stiu sa faca altceva.
Uite si euam fost ca tine pana acum 2-3 anul, dar acum nu mai am nici o problema acum ma inteleg bine cu aproape toate fetele din clasa, asta nu inseamna ca sunt prietena cu ele, eu am inceput sa fiu mai dura, mai rea cu cine merita, indiferenta lucru care le scotea din minti, iar acum pot sa zic ca sunt genu ala de fata dura carei nu-i pasa de ce cred altii despre ea, si sa-ti zic un mic "secret" lumea te barfeste pentru ca te considera interesanta, te insulta din invidie, si daca te deranjeaza de ce zic altii de tine inseamna ca-ti pasa de parerea lor ceea ce nu trebuie sa fie asa! Daca mai ai nevoie de sfaturi orcand poti sa-mi trimiti mesaje pentru ca stiu cum e!
Inscriete intr-o activitate unde sa ai contact cu persoane recomand sport, arta, voluntariate.
Timiditatea o sa-ti treaca in timp cu siguranta.Asa ca nu-ti mai face griji