| sorrynotsorry457541122204762 a întrebat:

Buna am o problemă destul de îngrijitoare.
Am fost la spitalul din Milano pentru că m-am trezit cu gura strâmbă și nu mai puteam simți partea stângă a feței și nu reușeam să clipesc.
Ajunsă acolo am fost depistată cu un virus numit herpes zorest la urechea stângă. Mi-au dat tratament. Antibiotice azi sunt 4 zile de când iau tratament.
Dar acum tot corpul stâng amorțește. sau e doar frica mea?
Pentru că înainte să fiu consultată de un neurolog pentru că era vorba de paralizie facială... după au confirmat virusul herpetic zorest. Care trece?
Cineva sa confruntat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, va trece, dar poti avea nevoie de ceva recuperare pentru a reveni la normal.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Virusul herpes-zoster sau varicelo-zosterian este virusu varicelei care ramane in corp dupa infectia din copilarie si poate recidiva sub aceasta forma. Nu cred ca ai primit antibiotic, ci un antiviral, dar nu ai citit cu suficienta antentie prospectul. Este normal sa ai probleme neurologice pe traseul mai multor nervi de pe partea respectiva. Totusi, ar fi bine sa mergi la o noua consultatie, extinderea simptomelor poate insemna o evolutie nefavorabila ainfectiei si necesitatea de a fi internata pentru tratament mai agresiv. Infectia iti va trece cam in 3 saptamani, apoi vei vedea cu ce sechele neurologiec ramai (cat din pareza faciala, cat din amorteli) si vei face recuperare si fizioterapie.

| sorrynotsorry457541122204762 explică (pentru Brigaela):

Da ai dreptate antivirale. Medicul mi-a zis că va trece. De la început când am intrat i urgență.

| sorrynotsorry457541122204762 explică (pentru Brigaela):

Mi-e teama, nu stiu de ce...dar astept stiu ca va trebui timp, dar vad mici schimbari la (gura)

| Brigaela a răspuns (pentru sorrynotsorry457541122204762):

E normal sa iti fie teama, pana nu te vezi bine, te gandesti la toate relele. Dar sa stii ca si psihicul e important, asa ca incearca sa fii optimista. Te vei vindeca si nici nu se va mai vedea, dar e nevoie de ceva rabdare

| Brigaela a răspuns (pentru sorrynotsorry457541122204762):

Da, va trece, dar poti avea nevoie de ceva recuperare pentru a reveni la normal.

| cristimihailov a răspuns:

Pai asta e si problema. Antibioticul afecteaza permeabilitatea membranei celulare si de aceea are efect in cazul unei mari parti a bacteriilor (exceptand cateva clase).

Dar virusul nu respira prin membrana. Asa ca nu prea il doare antibioticul. De aceea nu are nici efect.

Asta e o descriere pe foarte pe scurt, in realitate e mult mai complicat.

Dar spui ca ai virusul zoster dar iei antibiotic... si ne duce putin in ceata.

Sau ei nu sunt siguri ca e virus sau se banuie ca e o alta infectie care genereaza asta.

| alina2k18 a răspuns:

Imi pare rau de situatia ta, nu m-am confruntat, dar cu siguranta si frica ta accentueaza situatia.
Iei tratament, va fi bine, se mai intampla si din astea...asa e viata asta.
Sanatate!

| JackR a răspuns:

"Zorest"?! Probabil ai vrut sa spui "zoster". Oricum, simptomele sunt atipice. Eu unul as consulta si un neurolog.

| sorrynotsorry457541122204762 explică (pentru JackR):

Am fost consultată. Mi-a dat antibiotic.