| mirabela87 a întrebat:

Buna. Am o problema destul de nasoala! Urmeaza sa am un zbor cu avionul si la aterizare am dureri de urechi ingrozitoare de parca cineva mi ar baga sute de cutite in urechie si dupa am vreo 3 zile urechile infundate. Se mai confrunta cineva cu asa ceva? Ce as putea sa fac sa previn asta? Am problema asta si cand cobor de pe munte cu masina. Durerile sunt ingrozitoare de imi vine sa plang de durere. Ce sa fac? Am incercat sa casc sau sa manc guma sau sa ma tin de nas si sa suflu, pana si dopuri de urechi speciale am incercat si nu funtioneaza nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Barotrauma sau urechea de avion este o durere care apare prin diferenta de presiune dintre aerul din mediul inconjurator si cel din urechea medie. Acelasi tip de durere apare si in cazul mersului cu masina pe serpentine sau la altitudini mari.

Mergi la ORL. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu ai sau ai avut sinuzita! De acolo ti se trage!
https://www.tpu.ro/......in-nas-si/
Cel mai probabil ti s-au infundat Trompele lui Eustachio si nu se poate egaliza presiunea din urechi.

Incearca sa elimini blocajul pe cale naturala, fara sa mai treaca prin nas, daca spui ca ai fost operata.
Pune comprese calde in spatele urechii.
Fa gargara cu apa sarata, cat poti tu de calda. O lingurita de sare la o cana de apa. Inclina capul, sa ajunga apa la canale.

Sunt niste pastile care stimuleaza secretiile, pentru a debloca sinusurile: Sinosun.
E important sa vorbesti cu un medic, el stie cel mai bine ce sa-ti recomande.

| J0B0MAT a răspuns:

Tu ai rău de înălțime.Sunt pastile pentru asta, dar trebuie să mergi la medic ca să ți le prescrie.