Pai depinde cât de mare/adanca e rana. o să mai dureze puțin până se inchide și se formează coaja aia. Mai pune baneocin din când în când și nu o mai bandaja, pentru că devine mediul umed acolo.
La medic. Daca este nevoie se foloseste ghips pentru a nu se mai indoi genunchiul si pentru ca rana sa se poata vindeca. Dar trebuie sa mergi la medic. La cel de familie.
Vaaaaaiiii!
Daca as avea acum cate o suta de euro, de cate ori mi-am julit asa genunchii si coatele, atunci mi-as putea cumpara o locuinta mare, poate chiar o vila...
(asta inseamna ca aproape zilnic am avut astfel de accidente)
O asemenea rana se "rezolva" simplu:
1. Spalare-curatare completa de mizerie, cu apa rece curata si lasat sa se usuce pielea din jur (sau tamponat usor cu o bucata de tifon curat).
2. Spalarea cu apa oxigenata, in mai multe randuri, pana ce nu mai "fierbe" rana.
3. Inca un rand de dezinfectare, cu spirt sanitar /tuica /vodca etc. este la indemana.
4. Dupa uscare dat cu Tinctura de Iod /Betadina sau - si mai bine - cu saliva (cel mai bun dezinfectant natural! )
La rana mica nu se recomanda bandajarea, fiindca se va lipi in rana, care se va rupe la schimbarea pansamentului. De asemenea, rana se vindeca mai repede si mai bine daca este bine aerisita.
Daca totusi este nevoie, bandajarea o facem lejera, iar pe rana se aplica PRAF absorbant, dezinfectant (Baneocin, praf de sulf, etc.), care impiedica lipirea pansamentului in rana.
Pansamentul se schimba ZILNIC, spaland pielea in jurul ranii cu Rivanol, dupa care se procedeaza la dezinfectarea cu iod /Betadina si la urma Baneocina sau ce alt praf dezinfectant avem.
User252426 întreabă: