| redjohn a întrebat:

Am o problema la ochi si tare as vrea sa ma ajutati! Daca imi pun un deget putin deasupra nasului sau il duc pe o distanta de pana la aprox. 20 de cm si focusez obiectul din spate vad degetul dublat,iar apoi daca ma focusez pe varful degetului, vad un singur deget dar obiectul din spate il vad dublat.Este normal? Vreau sa spun ca am facut si cateva exercitii pentru strabism si pot spune ca vad mai bine!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

E perfect normal. Se intampla exact ce ai zis, ochii focuseaza la o anumita distanta, atunci cand o lentila este focusata pe o anumita distanta, la alte distante vede blurat/in ceata, iar pentru ca ochii tai sunt 2, daca focusezi la o distanta, lucrurile care nu sunt in focus se vad dublu. Asa ca e perfect normal.
Insa pentru strabism, daca nu ai fost inca e cazul sa mergi la un medic.
Sanatate!

| ProXtrem_Baiatul_1990 a răspuns:

Fa-ti un control amanuntit la ochi...