| nicol3 a întrebat:

Am o problema legata de o masea. Stiu ca problema se va rezolva doar la medic, dar ma ingrijoreaza ideea ca as putea sa trebuiasca sa o scot. Sper sa existe cineva care sa imi atenueze aceasta neliniste...
Acum ceva timp mi-a fost scos nervul, a fost opturat canalul si mi-a fost pus un pansament la aceata maseluta (este vorba de maseaua din dreapta sus, inainte de maseaua de minte). Urma sa ma intorc pentru mi se pune o lucrare (maseaua din fata ei este scoasa), dar pentru ca am intampinat ceva probleme cu banii, am amanat putin. Problema este ca pansamentul a cazut si maseau s-a fisurat. Jumatate din ea se misca si cred ca va trebui scoasa. In plus, gingia se ufmla din cand in cand si banuiesc ca ar putea fi vorba si de o infectie (desi canalul a fost curatat si opturat). Voi merge la dentist cat mai curand.
Credeti ca se mai poate salva acea jumatate cu un pivot, ceva? Ma nelinisteste foarte mult acest aspect pentru ca nu stiu cum ar putea sa mai imi puna lucrarea daca imi scoate maseua aia.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cryssu2008 a răspuns:

Si eu am problemele cu maselele. din cate mi-ai spus acel pansament a fost pus pe masea. ma intreb daca pansamentul ti-a fost pus pentru a opri sangerarea sau pentru a "ucide" nervul. faza cu gngia umflata este ddin cauza ca canalele se "muradreste" cu resturi de alimente care intra in putrefactie. incearca sa nu mai mananci pe partea aceea si fa un ceai de musetel si clateste-ti gura dar si canalul. "suge" ceaiul la maseaua cu pricina. astfel nu ti se va mai umfla maseaua. Pivotul de care zici tu, se poate "salva" daca nervul nu este scos, daca este scos... nu cred. Oricum cel mai bine e sa mergi la un medic dentist cat mai repede happy

1 răspuns:
| nicol3 explică:

Multumesc pentru raspunsul tau si timpul acordat, crissu2008. Din pacate, pansamentul a fost pus dupa ce mi se omorase nervul. Mi se pregatea maseaua pentru a fi acoprita de o lucrare. Se pare ca nu mai are prea multe sanse...