anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema, m-am ars rau de la soare. In ultimele zile mi s-a uscat rau pielea, nu puteam nici sa ridic sprancenele. De ieri ma dau cu Panthenol-crema. Azi a inceput sa mi se cojeasca piele de pe fata, si nu vreau sa raman cu pete, arata oribil. Idei sau sfaturi? Multumesc, Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| CristinaEmma a răspuns:

•Iaurtul rece, care trebuie lasat sa actioneze pana se usuca, apoi te speli usor cu apa calie. Poti repeta procesul.
• aloe vera, despica o frunza in jumatate si tamponeaza cu partea lichidului pe partea arsa.
• pulverizarea otetului de trandafir sau lavada pe portiunea afectata.
• adauga intr-un pulverizator cu apa cateva picaturi, ulei esential de lavada sau musetel sau 10-12 picaturi esential in cada cu apa.
• Cartofii cruzi razuliti aplicati pe piele
•combinatia mierii de albine si lapte
ATENTIE: fa totul usor si nu rupe cojile, v-or disparea singure si fara urma. Odata rupte pielea nu v-a mai avea timpul de a se reface si se va cicatriza.

| 17ioana99 a răspuns:

Fă te cu iaurt unde esti asa, ca nu te va mai ustura!