Stai calma ca nu ai nimic. Cel putin asa cred... Asa am fost si eu acum ceva timp... Funda?
Nu nu e rau. Rau e sa vrei sa te bronzezi din prima zi. Cei cu pielea alba sunt mai expusi cancerului. În primul rând, nu încerca să te bronzezi în mijlocul zilei. Soarele este prea puternic pentru capacitatea de apărare a pielii tale, chiar dacă ai fi brunetă. Ca să nu mai vorbim de blonde care se vor arde aproape instantaneu.
Pentru un bronz fără arsuri, stai la soare dimineaţa, până în ora 11:00 şi seara, după ora 18:00, perioade când soarele nu este atât de puternic.
În al doilea rând, nu sta cu orele la soare din prima zi, chiar dacă faci plajă dimineaţa. Începe cu 10-15 minute de dimineaţă şi încă pe atât seara. Nu uita că şi timpul petrecut în apă sau sub umbrela „se pune". Apa reflectă razele UV, iar prin umbrelă trec foarte uşor, ca şi prin unele haine. Din a treia zi poţi mari progresiv durata expunerii la soare.
Vei spune că e prea multă bataie de cap pentru un bronz. Din păcate, expunerea progresivă, începând cu 10-15 minute, e singura soluţie dacă vrei să fii sigură că nu te alegi cu arsuri. Tu alegi dacă preferi să te bronzezi mai încet sau preferi să te înroşeşti într-o zi, să suferi în prima săptămână, apoi să devii iar albă în a doua.
Crema de protecţie solară nu trebuie să-ţi lipsească nici atunci când vrei să te bronzezi. Chiar dacă pare contraproductivă, crema cu factor de protecţie previne arsurile şi-ţi asigură bronzul progresiv. Dacă alegi un produs foarte hidratant e cu atât mai bine. Ai grija!
Ai pielea putin mai groasa, ca si mine. Daca stau 30min-1h la soare nu ma bronzez deloc... trebuie sa stau de la 2 la 5 ore sa bronzez calumea. Acum, tot asa "alb" sunt, pentru ca la strand nu vreau sa ma duc la mine aici, pentru ca's numai prosti pe aici, si nu am plec de acolo suparat si nervos pentru ce prostie au mai facut aia. Deci nu este nici o problema cu pielea ta funda?:X
Fiecare tip de piele are o anumita cantitate de melanina, in functie de aceasta pielea fiind mai deschisa la culoare sau mai inchisa.Persoanele cu piele deschisa la culoare se ard cand stau la soare, in comparatie cu cele ce au tenul masliniu, care se bronzeaza.
Si mama are aceeasi mproblema. daca statea la mare fara sa se dea cu ulei de plaja se ardea in vreo 20/30 de minute si in loc sa se bronzeze se inrosea eu nu cred ca este o problema...sa stii ca eu nu sunt experta cere si thu parerea cuiva care chiar se pricepe eu doar sper sa iti rezolvi"problema"
si cine site poate te-am ajutat si ei ca ceva.
Nu e nicio problema ca esti alba... Singura problema pe care o vad, ar fi sa fii alba ca branza si sa ai soricei prin casa, in rest. niciuna!
Bronzul apare acolo unde cantitatea de melanină din corp este mai concentrată decât în alte zone. Bineînțeles, nu toți avem cantități egale. Cei care au mai puțin, trebuie să stea mai mult la soare. Unii înearcă și metode de bronzare rapidă. Poți să te dai cu bere pe tot corpul când stai la soare. Sau cu apă! La plajă ne bronzăm mult mai repede deoarece ne udăm, iar culoarea berii ''încurajează'' bronzul
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: