" As vrea sa merg sa fac analize dar îmi e foarte teamă să nu aflu că am ceva."
E mai bine sa afli din timp si sa te tratezi, decat sa afli cand e prea tarziu.
In plus, un control ginecologic trebuie facut anual (cand nu sunt probleme) daca ti-ai inceput viata sexuala. E absolut normal, nu e rusine, nu e teama. Testul hiv are rezultate sigure dupa vreo 6 luni de la infectare. Cel putin asa stiu eu.
Nu trebuie sa te temi. Dar trebuie sa previi. Sanatate!
Tu n-ai belele si le cauti acolo unde nu-s?
Daca chiar vrei sa scapi de griji, fa-ti o analiza pentru SIDA, spune-le doctorilor ca ai avut pe cineva la serviciu dspre care s-a spus ca ar avea si ti-e frica sa nu fi luat, chiar daca n-ai avut contact. Asta ca sa scapi de rusine.
Vorbeste cu un doctor ginecolog sa-ti recomande un set de analize pentru boli cu incubatie lunga. Da vina pe un partener pe care l-ai avut acum 5 ani si despre care ai aflat de curand ca te-a inselat cu tot cartierul, iar acum vrei sa-ti faci teste, sa nu te fi infectat el cu ceva
Minciunele inofensive...
Aiurea...
Intr-adevar, la SIDA pot sa treaca ani si habar sa n-ai, in special daca esti tanar.
Exista laboratoare unde iti poti face analizele.Mergi si spui pentru ce iti trebuie si aia e.
Sunt multi ce isi fac analiza aia pentru locul de munca.Cum sunt cei ce muncesc in bucătărie spre exemplu.
Daca tot minte nu e mai bine sa foloseasca aceeasi miciuna in ambele situatii? Sa nu para o tuta care nu stie cum se transmite HIV?
Si de ce trebuie sa dea explicatii, vrea analize, le plateste, ce treaba are?
Atita timp cat te simti bine, nu vad ce iti faci griji. Unde pui ca au trecut destui ani.O afectiune se simte atunci, nu dupa X ani. Unele boli de fapt nu li se cunopaste cauza si li s-a pus etichete, speprietoare de ciori, mai fac si aia un ban cand nu au prea mult de lucru.
Deci Hiv nu ai pentru ca nu ai cum sa ai ceva ce nu e.Restu bacterii si alte animaluri, le simteai atunci proaspat.
Deci ce cred eu, este ca nu prea mai ai activitate sexuala si o iei razna asa ca baga ceva, cauta unu si fa-ti treaba, rezolvati problemele, adica necesitatile
Ar fi bine sa mergi sa-ti faci niste analize. Va trebui sa accepti ceea ce vei afla.