| Clamidia a întrebat:

Am o problema si nu stiu ce sa fac. Am 13 ani, 1, 60 cred si ma consider foarte grasa. Ultima oara aveam 57 de kg. Mereu ma plang ca nu pot sa ma imbrac si eu ca celelalte fete. As vrea sa slabesc cat mai mult dar nu stiu cum. Sa scap de grasimea de pe burta, picioare etc. eu mi-am prospus sa beau apa cu lamaie si doar 1 mar pe zi, atat. Cu mancarea stau prost, pentru ca sunt pretentioasa si ma intretin mai mult cu dulciuri. Legumele nu imi plac iar fructe doar cateva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Canndii a răspuns:

Renunța la dulciuri, pâine, fast-food, mâncare prăjită, chipsuri, sucuri cu acid, sucuri din comerț (le poți face acasă), folosește miere sau îndulcitori in loc de zahăr, mănâncă mâncare fiarta, la grătar, la cuptor, la abur, fără grăsimi, fără sosuri (maioneza și alte sosuri grase), lactate degresate.
Activități fizice exista multe, de la alergat, sărit coarda, plimbat pe jos, urcatul scărilor.
Dacă ai câine plimba-l pana îți spune "vreau acasă m-am saturat" (glumesc aici, dar înțelegi ce vreau sa spun), du-te la țara, prin pădure, urca un deal de mai multe ori, spune pass liftului, alege scările, fa yoga acasă, și ce dacă nu-ți iese? Nu te vede nimeni cum faci tu yoga, fa abdomene, nici eu nu pot dat cine vede ce fac in camera mea?
Eu unul am reușit sa slăbesc 3kg intr-o luna astfel, acum sper ca și tu sa reușești.
La început ti se va părea greu, mai ales la noul meniu alimentar, dar te vei obișnui repede.
Uite câteva rețele încercate de mine:
http://clickpoftabuna.ro/......index.html
Pe lângă uleiul din tigaie, pui o ceașca cu apa, sa nu se prăjească.
https://bucatarialidl.ro/......aniol/1010
https://m.bucataras.ro/retete/penne-delicioase-la-cuptor-69384.html
Nu vei găti atât de mult, făci doar pentru tine, iar dacă nu știi sa gătești, spune-i mamei tale.
Nu mânca între mese, adică între cina, prânz și micul dejun, poți avea o gustare la între 10-11 și 16-17, nu mânca după ora 7:30.
Îți urez mult noroc la slăbit.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Draga, te invat un lucru: nu trebuie sa-ti faci grija de dragul "prietenelor" cu anxietate!
Este o regula: nu-ti trebuie sa faci griji pana ce greutatea ta nu depaseste inaltimea pe care o ai peste 1 metru.
In cazul tau, nu trebuie sa-ti faci griji pana ce nudepasesti 60 kg.

In legatura cu mancarea: la varsta ta ar trebui sa inveti sa gatesti, chiar si doar pentru tine!
Pe internet sunt nenumarate retete simple, ieftine, gustoase, cum sunt si SALATE de sezon.
De exemplu, acum este sezonul la LEURDA. Din 1-2 legaturi poti face o salata excelenta pentru micul dejun.

De asemenea, daca vrei sa slabesti un pic si sa-ti formezi un corp de invidiat, itirecomand sa mergi la inot de 1-2 ori saptamanal, respectiv sa faci si un pic de tenis de camp (tot de 1-2 ori saptamanal).
Nu vei avea nevoie de cura de slabire, dar baietii te vor admira, iar celalalte fete te vor invidia... big grin

| Violleta2022 a răspuns:

Adeavrul este ca, esti supraponderala (grasuta), deoarece la 13 ani si 1.60m, ar trebui sa ai undeva la 46-48kg. Adica, ar trebui sa dai jos 10kg.
Cat despre dulciuri, ar trebui sa le elimini complet, ca oricum nu sunt sanatoase si nu-ti aduc nici o valoare nutritionala.

| Sn4k3 a răspuns:

Nu trebuie sa te infometezi. Nu manca multi carbohidrati, fii in deficit caloric (mananca in jur de 800-900 de calorii), fa sport si bea multa apa (iti mai taie din senzatia de foame).

| RoCkKiD a răspuns:

Buna Actimel,

Cred ca ti-ai raspuns singura la intrebare in ultima parte a postarii. Nu a mai ramas decat sa te decizi ce e mia important pentru tine, "sa te imbraci ca celelalte fete" sau "sa te intretii cu dulciuri"

Spor!

Răspuns utilizator avertizat
| AlexSalling a răspuns:

Draga mea. La 1.60 inaltime este bine sa ai 57 de kilograme. Nu pari grasa, nu mai spune asta. Eventual poti slabi vreo 3-4 kile. Te va face sa scapi de burtica, dar nu mai mult. Nu vrei sa fii piele si os, rahitica. Este cel mai rau lucru sa na-i deloc carne pe tine.

| AlexSalling a răspuns:

Nu esti supraponderala la 57 de kile, cu 1.60 la 13 ani. Nu mai asculta ce spune toata lumea. Nu sunt medici ca sa-ti spuna nimic. Draga mea, daca te iei (fara suparare Donna, ca-i adevarul) dupa DonnaAlba vei da in anorexie. Cica ar fi indicat sa ajungi la 46-47 de kile? Niciodata. Nu vrei sa te imbolnavesti. Iti spun eu fata mea. O zi frumoasa.