Bună.
O oră, două. Viața virtuală de pe net nu trebuie să-ți invadeze viața reală care este și palpabilă.
Pa, pa.
Câteva ore nu multe 2 3 cam aşa ar fi recomandat sau chiar mai puţin, ar ştii bine că nu mulţi respectă acest lucru. Încearcă să-ţi ocupi timpul cu ceva palpitat, citeşte anumite cărţi care să-ţi trezească cu adevărat interesul şi ai să vezi că ai să uiţi de calculator. Mergi afară cu prietenele, plimbă-te fă sport. Şi încet încet te dezobişnuieşti! Baftă!
Prost obicei, intr-adevar.
Concentreaza-te mai mult pe lucrurile care iti plac (desen, cantat, dans, etc), iesi afara prin oras cu prietenii, doar e vara, distreaza-te.Incearca sa iti bagi chestia asta in cap: iti pierzi viata in fata unui monior care iti arata o lume virtuala, lume care iti rapeste orice bucurie si placere a vietii. O sa regreti mai tarziu anii tineretii pe care i-ai pierdut de pomana.
Incearca sa stai mai mult la tv.sa inveti.sa iesi pe afara.si uiti de el.si de stat stai si tu 2 3 ore pe zi.
Ar fi recomandat 1-2 ore.
nu stiu daca iti place sa citesti, dar iti recomand ceva.
am avut aceeasi prb, pana cand m-am dus la biblioteca si am dat accedental peste doua colectii de carti
CHIC SI COCKTEIL. sunt carti fooarte bune care nu prea au treaba cu scoala : iti zic cateva titluri :confesiunile unei iubarete, jurnalul unei dadace, Pentru ca-si permite, alergand pe tocuri, sushi pentru incepatori, ghid de moda si stil, douazeci si ceva, iti amintesti cum a fost prima oara, sunt aiurita si se ia, regina gafelor la new york.
Eu nu ma mai desprind de ele.
Seteazal sa se stinga dupa doua ore singur si ai taria sa pleci de langa el atunci pe loc.alegeti numai lucruri interesante.nu sta aiurea pe net sau jocuri oricat de interesante ar fi.citeste, uita-te la filme.iesi din casa. fa sport.
Nu exista "stau mai putin" cat nu iti ocupi timpul cu hobby, sport etc
Vezi sa nu cazi dintr-o extrema in alta(sa stai numa afara )
Pai... Incearca sa stai mult afara... Sau de exemplu stai afara de la 7 pana la ora 14 [sau mergi prin oras, faci curatetine in casa], iar de la 14 la 17 stai pe net, de la 17 pana pe la ora 19 mergi la un coleg, de la 19 la 22 te uiti la tv, ca seara sunt filme faine.
Salut!
La mine e aceeasi poveste. dar trebuie sa-ti spui: gata! Am terminat. trebuie sa ma scol de pe scaun si sa merg pe afara...
ar fi normal sa stai in fata calculatorului vreo jumatate de ora pe zi. cel putin oculistul asa mi-a spus. daca ai nevoie sa stai mai mult, stai asa: jumatate de ora la calculator, 15 minute "odihnesti" ochii)) ai grija de sanatate! Bafta!
As putea sa spun ca si eu am aceasta "manie" daca ai pot spune asa, dor o controlez, nu ma las controlata de ea.incearca si tu sa faci la fel;-)
Ai putea incerca sa faci si alte activitati care iti plac, sa desenezi, sa iti faci un jurnal in care sa iti scrii gandurile-ca sa iti mai ocupi timpul, sa iesi pe afara cu prietenii, sa faceti impreuna alte lucruri...stiu ca pare greu dar gandeste-te si la consecinte:cand vrei sa inchizi calculatorul si totusi simti ca ceva te opreste, gandeste-te la o adolescenta imbracata cool, care arata bine, dar care e nevoita sa poarte ochelari din cauza problemelor cu ochii cauzate de calculator...nu ai vrea ca acea adolescenta sa fi tu in viitor, nu?
Sper ca te-am ajutat macar putin.
Sa imi spui daca ai reusit macar sa mai reduci din timpul petrecut la pc;-)
Iti tin pumnii!
Pai, cauta-ti un hobby! cum ar fi... arta
de ex : eu fac origami, mai desenez...
sau daca te pricepi la modelat fa lucruri din plastelina.
sau iesi si uh pe afara cu preteni la un suc la o inghetata.
sper ca te-am ajutat
fundita?