Papara o poti face amestecand ouale batut si un pic sarat, cu ceapa taiata firicele si calite. La servire, presara peste papara un pic de piper negru macinat si un pic de boia de ardei (dupa gust). Se consuma cu paine!
Oua fierte: ouale se pot fierbe intre 3-10 minute, in coaja sau sparte si varsate in apa, Fierte doar 3 minute, galbusul va fi moale, iar la 10 minute vor fi tari. Se consuma un pic sarata cu solnita, dar poti folosi si un pic de piper macinat si boia, pentru gust. Se mananca cu paine!
Nu te chinui sa le mananci, poti lua proteine de calitate din carnea slaba de pasare sau vita, grasimile sanatoase le poti lua din uleiul de masline, avocado, seminte, somon, etc, poti avea parte de aceleasi beneficii si din alte surse, eu folosesc albus de ou mai mult, il amestec in clatite proteice sa iasa pufoase sau mai trag legume la tigaie si vin peste cu albus sa fac ca o placinta, desi oul e o sursa excelenta de nutrienti nu inseamna ca fara el nu se poate trai sanatos.
Cate feluri de a gati cunosti?
Intreb fara rautate, dar stiind ca majoritatea recomanda ouale cleioase indiferent daca sunt fierte sau prajite. Alea nu imi plac nici mie. Eu le prefer fierte foarte tari sau prajite de pare galbenusul fiert (la fel, foarte tare).
O sugestie ar fi sa le introduci in mancaruri unde nu se vad explicit: clatite, musaca, prajituri.
Salată de cartofi cu ouă și măsline, și puțin oțet mortal...
Papanași din ouă, supă cu un ouă fiert.
Poate sa fie ceva psihologic.
roaga pe cineva sa iti gateasca ceva ce contine oua( foarte bine ascunse) dar sa nu iti spuna cand reteta are oua sau in ce forma. usor, usor sa le faca mai vizibile.
sau daca vrei sa faci asta singura. uitate cum se face transferul la alimente noi la bebei. creierul tau s-ar putea sa reactioneze pozitiv, si sa treaca peste blocajul mental.
Greata poate sa vina de la fiere, fa un control.
Incearca sa mananci separat o data albusul apoi galbenusul apoi inversezi si vezi care merge mai bine.
Gateste-le omleta cu legume sau numai usturoi.
anonim_4396 întreabă: