| dienutzza77 a întrebat:

am o varsta destul de frageda si din pacate ma confrunt cu DERMATITA SEBOREICA. daca cineva a avut aceasta boala va rog frumos sa-mi spuneti cum v-ati vindecat sau cum as putea sa ma vindec. pur si simplu nu o mai suport ma mananca de ceva timp foarte rau si mi-a aparut pe tot corpul. o am cam de un an si chiar daca m-am dus la dermatolog inca nu mi-au gasit leacul. mi-au dat niste creme si o solutie cutanata cu care trebuia sa-mi dau.am respectat tratamentul si intr-adevar un timp au disparul si am crezut ca nu o sa mai reapara dar din pacate miracolul nu a tinut mult.acum de cateva zile am inceput un tratament cu un sapon pe nume NIZORAL dupa prima spalare nu am vazut efectul dar dupa a doua credeam ca boala sa mai ameliorat iar dimineata urmatoare cand m-am uitat in oglinda am vazut ca imi aparusera din nou.acum sunt foarte rosii si destul de mari cu cojita.nu mai stiu ce sa fac.VA ROG AJUTATI-MA sunt disperata.astept sfaturile voastre.multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Adriannabruneta a răspuns:

Ma confrunt si eu cu aceasta problema de ceva timp. am fost la medic si mi a zis ca este pe sistem nervos! eu am folosit tot felul de sampoane( deoarece la mine e localizata doar la nivelul capului), am cumparat Dercos de la Vichy, desi e foarte scump(54ron), o perioada a fost bun. Apoi problema a revenit..Nizoralul nu mi a folosit la nimic! Insa de vreo 2 luni ma spal cu sapun cu sulf( 5 ron la orice farmacie) s vr sa spun ca a facut minuni! nu ma mai mananca deloc si nici matreata nu mai fac desi ma spal de maxim 2 ori pe saptamana. Singurul dezavantaj este ca iti lasa parul foarte aspru, dar eu rezolv aceasta problema cu mai mult balsam happy sper ca ti am fost de folos :*

| aaa03 a răspuns:

De dermatita seboreica nu o sa scapi niciodata, dar iti recomand sa folosesti Protopic 0, 1 %, insa inainte ar fi bine sa consulti un dermatolog si sa il intrebi, daca nu macar la farmacie inainte sa cumperi ( dar ar fi bine la dermatolog ca sa iti dea schema de tratament). Eu ma dau seara cu el si a doua zi dimineata imi dispare, insa la 3-4 zile apare din nou, dar sincer nu ma deranjeaza cand stiu ca dimineata nu mai am nimic. S.ar putea sa te usture cand ai zona foarte afectata insa parerea mea este ca merita din moment ce dispare imediat big grin Sper ca ti.am fost de folos happy

| help2all a răspuns:

Buna seara, in primul imi cer scuze daca fac reclama, intra pe site aici : http://dermatitaseboreica.forumulmeu.ro/; fa-ti cont, poti sa intrebi mai multe acolo, eventual poti cere si un id si o sa te ajute cu siguranta, o seara buna!