| dienutzza77 a întrebat:

am o varsta destul de frageda si din pacate ma confrunt cu DERMATITA SEBOREICA. daca cineva a avut aceasta boala va rog frumos sa-mi spuneti cum v-ati vindecat sau cum as putea sa ma vindec. pur si simplu nu o mai suport ma mananca de ceva timp foarte rau si mi-a aparut pe tot corpul. o am cam de un an si chiar daca m-am dus la dermatolog inca nu mi-au gasit leacul. mi-au dat niste creme si o solutie cutanata cu care trebuia sa-mi dau.am respectat tratamentul si intr-adevar un timp au disparul si am crezut ca nu o sa mai reapara dar din pacate miracolul nu a tinut mult.acum de cateva zile am inceput un tratament cu un sapon pe nume NIZORAL dupa prima spalare nu am vazut efectul dar dupa a doua credeam ca boala sa mai ameliorat iar dimineata urmatoare cand m-am uitat in oglinda am vazut ca imi aparusera din nou.acum sunt foarte rosii si destul de mari cu cojita.nu mai stiu ce sa fac.VA ROG AJUTATI-MA sunt disperata.astept sfaturile voastre.va rog sa comentati cat mai multi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Se spune ca nu exista boli, ci doar bolnavi. asta inseamna ca la orice boala fiecare om are leacul propriu, nu exista leacuri universale, pentru ca nu toti oamenii sunt la fel. deci trebuie sa fii tu foarte atenta la tine (in principiu si medicii ar trebui sa faca asta, dar nu prea au timp). se pare ca stresul are un rol foarte important in afectiunea asta, deci incearca sa incepi prin eliminarea stresului (daca e cazul). in plus, orice manifestare exterioara a unei boli are si o corespondenta la interior, adica trebuie sa ai grija si la alimentatie: in primul rand, fara alimente grase; fara alimente iritante (vinete, ceapa, usturoi etc, fara prajeli, fara sucuri sau ce te deranjeaza pe tine) si sa mananci cat mai natural, adica fara prea multe e-uri (oare de unde? :( ). incearca sa fii atenta daca ai perioade in care se manifesta mai mult sau daca se accentueaza dupa ce mananci ceva anume (insemnand, evident, sa eviti chestiile respective). din pacate asta este o afectiunea care nu prea se vindeca definitiv, ci doar se amelioreaza. eu ti-as sugera sa incerci si cu chestii naturale, dar repet, trebuie sa fii foarte atenta la tine si la reactiile la orice ai incerca. uite aici ceva idei de ajutor naturist http://www.produsenaturiste.net/pages/Dermatita-seboreica.html
sanatate!

| dienutzza77 explică (pentru mixxjim):

Multumesc pentru ce mi-ai scris...o sa incerc sa am grija de mine.chiar vroiam sa incerc niste tratamente naturiste.