| madymadd a întrebat:

Buna am o verisoara de 6 ani care sta cu bunicii mei.Cand avea 3 ani mama ei a murit in momentul acela nu era constienta de acest lucru.Ea este pe clasa I-a si invata foarte bine.Seara cand se pune in pat incepe sa planga fara motiv...bunicii o intreaba de ce plange si ea spune ca"nu stiu". Este posibil sa planga de fiecare data dupa mama ei (si cum ar putea bunicii sa o ajute) multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Ii este greu fara mama, este normal.Un consult la psiholog ar trebui in acest caz...se poate ajunge si la depresie daca ea continua sa planga.
Ii este greu sa vada la scoala colegii care vin cu mamele, are nevoie de un sprijin iar locul mamei nu il poate lua nimeni.Este singura persoana.
Bunicii tai ar trebui sa deschida acest subiect, sa ii vada reactia.Ar trebui sa fie langa ea mereu, si sa ii explice ca ei ii tin locul mamei ei.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.
Din păcate timpul poate fi dat înapoi, rămân doar amintirile.
Spune-le bunicilor să îi arate poze cu mama ei, să îi povestească despre ea cum era.
Este bine ca fetiţa să ştie mai multe despre cea care i-a dat viaţă.
Să-i spună că mama ei a ajuns într-o lume mai bună iar Dumnezeu are grijă de ea acolo Sus.
Puteţi să o încurajaţi, spunându-i că mama ei o iubeşte foarte mult chiar dacă nu e prezentă pe Pământ, că o veghează şi îşi doreşte să o vadă crescând mare, frumoasă şi fericită.
Este greu să-i explici aceste lucruri unui copil atât de inocent, însă va trebui să încercaţi pe cât posibil să o faceţi să înţeleagă.
Să-i fiţi alături mereu, nu o lăsaţi să ducă lipsa mamei. E tragic să nu poţi avea un sprijin.
Sper că am putut ajuta cât de puţin...
Îmi pare sincer rău pentru tragedia acestui copil nevinovat.

| reihiuke a răspuns:

Ar trebui sa mearga la un psiholog. Problemele de genul acesta se adancesc si mai tare si ii afecteaza intreg comportamentul pe viitor si modul ei de a fi.

| TheHobbitHere a răspuns:

Se poate dar cred ca plange de un alt motiv... totusi trebuie sa vorbesti cu ea, sa ii spui ce isi doreste si ce o supara cel mai tare. Funda?

| inlovewiththerainbow a răspuns:

De fapt, ea este conștientă de foarte multe lucruri. De ceea ce are nevoie, este căldura trupului mamei, care din păcate în acest caz nu poate fi alături de micuță. Poate, desigur că fetița este agasată la școală cu o mulțime de întrebări despre mama, sau colegii ei o jignesc spunându-i diverse chestii îngrozitoare despre faptul că nu o are pe mama alături.
Sfatul meu ar fi să vorbiți în primul rând cu ea, să-i explicați că mămica ei este în inima și în sufletul ei, și asta contează. Și să vorbiți și cu profesoara, diriginta, care ar putea ulterior să le explice celorlalți că verișoara ta nu e deloc diferită de ei, și trebuie să o trateze cu respect.
Deși sunt mici, copii înțeleg foarte multe lucruri. Succes )

| IngerasIngeras2013 a răspuns:

Copiii mici inteleg mai multe lucturi decat credem noi! Eu cred ca ar fi mai bine sa ii explicati ca toata caldura pe care eu poate da o mama eu dati voi! Poate l-a scoala vede pe ceilalti copii care sunt asteptati de mame si ea se simte diferita si poate si singura!
Eu te sfatuiesc sa incerci sa fi cat mai calda cu putinta cu ea...si sa incerci sa ii ti amintirea mamei ei vie, aratandui cat mai multe poze, videoclipuri si povestindui cat mai multe lucruri (pozitive ) despre mama ei, si ar ajutao mult sa ii spui ca seamana cu ea, chiar daca plange cand o vede in poze sau aude povesti despre mama ei, pot fi lacrimi de bucurie ca a mai pastrat o parte vie din ea!