| David765 a întrebat:

Bună! Am observat că de pe la vârsta de 16-17 ani, au început să-mi apară fire albe de păr. Acum la 20 ani, au început să fie mai multe și azi am observat și un fir de păr facial era alb.
Deși probabil e ceva genetic (sora mea are și ea câteva fire albe și are 27 ani), la ce medic ar trebui să mă adresez? Vreau să mă asigur dacă este cauză ereditară sau altă cauză.
I s-a mai întâmplat cuiva să aibă păr alb de la vârste fragede? Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Endocrinolog!

Daca si sora ta are par alb si parintii au albit devreme, sau macar unul, atunci poate fii mostenire genetica.
Pentru atat lucru nu-i nevoeis a vizitezi un medic si sa-l platesti mult pentru o consultatie, doar sa-ti intrebi parintii la ce varsta le-a aparut par alb.

Mai este ceva ce mi-a scapta a-ti spune: daca esti blond, parul alb nu este alb ca culoare, este doar un blond atat de deschis ca poate fii confundat cu culoarea alba, mai ales vara, cand nuanta celor cu parul blond se deschide de la soare.

| Drimmero a răspuns:

De obicei este o problema genetica, ar mai fi si stresul prelungit, socurile emotionale dar daca zici ca ai antecedente in familie atunci e genetic, nici nu ai cum sa le pigmentezi inapoi, doar sa le vopsesti daca esti ok cu asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La Dermatolog. Da, este ereditar!
Da, la maica-mea, inca de la vârsta de 14 ani a început sa carunteasca,rezultatul este iteversibil,nu poți opri evoluția firelor albe,dar poți face în asa fel sa fi mai chill cu stresul cotidian, ca stresul accelerează albirea prematura a parului.
Și la nivelul bărbii îți pot creste multe fire albe, și acolo rezultatul este ireversibil, nu ai ce sa mai faci! Problema este când îți cade par masiv și nu mai creste nu vând albește, îl poți vopsi daca nu îți place nu e un stres asa major de care trebuie sa te preocupi.
Fire albe pot creste orinde, chiar și pe nas, nu e nici o problema, dacă le smulgi nu scapi de ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am o depresie foarte severa de un an si jumatete si mi au iesit peri albi. Stresul foarte mare, depresia, problemele care macina, grijile ....imbatranesc.

| sparklingqueen a răspuns:

Probabil e genetic