| Miha_5406 a întrebat:

am paduchi si nu stiu ce sa fac, am numai 14 ani va rog ajutati-ma.Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| missbee a răspuns:

Tehnica pieptenelui umed pentru depistarea paduchilor este foarte eficienta in depistarea paduchilor de cap. Aplica orice balsam de par peste un pieptene pentru a-l umezi si piaptana parul in mod normal. Sterge pieptenele cu o batista si verifica daca exista oua sau paduchi. Se mai poate depista si aplicand intre dintii pieptenelui putina vata si periind parul.
In cazul unei infestatii cu paduchi de cap este indicata folosirea unui sampon special sau a unei lotiuni, urmand exact instructiunile de utilizare. Cere sfatul unui farmacist asupra tipului de tratament ales.
Deoarece nici un tratament nu este eficient 100% este recomandata repetarea operatiunii dupa 7 zile. Poti efectua verificarea, folosind aceeasi metoda cu pieptenele umed la o saptamana dupa cea de-a doua aplicarea a tratamentului.

De retinut: nu te ingrijora de lenjeria de pat sau de haine, deoarece paduchele de cap, in afara gazdei umane, moare in cateva zile din cauza inanitiei.

21 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Mai demult se folosea petrol, ii nasol, simti ca te arde pielea cand iti pune ala in cap. Trebuie sa se gaseasca ceva la farmacie contra paduchilor - fie sub forma de creme, fie sampon, se foloseste o data si se repeta la 7. 8 zile pentru a elimina pe cei ramasi.
Inainte de a te trata singura trebuie vazut daca nu sunt si alti membri din familia ta infestati. De asemenea, trebuie sa fi atenta, sa nu folosesti haine, caciuli sau alte obiecte de folosinta personala a prietenilor tai. Daca alte persoane apropiate sunt infestate dejaba faci tu tratamentul.

| tyana a răspuns:

Mergi urgent la farmacie si cumpara-ti sampon antiparazitar.Trebuie aplicat de mai multe ori pana scapi de problema.Citeste aici.http://www.armonianaturii.ro/......lii_produs

| Petronela a răspuns:

Buna! Da-te cu gaz pe par

| Abcfunny a răspuns:

Simplu... da-ti cu gaz[toarna in mana si apoi da prin par]

si eu am facut pe la vreo 6 ani si asa am scapat de ei

| Mirii (:. a răspuns:

Ai putea cu petrol sau zi parintilor sa mearga la farmacie si sa intrebe de un sampon antipaduchi. E din Franta, nu mai stiu cum se numea sa o sa gaseasca daca intreaba si sa ai un piaptan cu dinti desi si sa te faci cu el dupa aceea ca sa vezi daca mai ai. O sa se ia pe piaptan si sa apesi cu unghia pe ei si sa auzi daca pocnesc. Daca pocnesc erau vii daca nu au murit happy.

| Чернобыль a răspuns (pentru Mirii (:.):

Se numeste Parasidose.

| ladygaga_9914 a răspuns:

Si eu am avut odata. i-am luat de la o fata din clasa care avea.era plinastraight face

si mi-am dat cu gaz si mi-au trecut.
dar ai grija cu gazul. sa nu aprinzi din greseala vreun chibrit :]]] ca aia esti.

| flory_5471 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu parintii tai daca nu ai facut-o pana acum. Ei vor stii cel mai bine ce sa iti fac sa poti scapa de ei. Sau daca nu, mergi la farmacie si cere ceva pentru paduchi, imposibil sa nu aiba ceva praf, sampon sau ceva de genul asta.Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la farmacie si intreaba sau da-te cu gaz pe par si apoi pune-ti o caciula pe cap.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mult de povestit contacteazama pe mihai_hbk99

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara PEDEX de la farmacie.Costa cam 140 de mii.Foloseste-l cum scrie in instructiuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ati spun din propriea mea experimenta alcolul sanitar este cea mai buna solutie. te dai bine pe cap dupa o ora te peaptani si te dai mai multe zine si sa vazi ca scapi repede.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Taiet parul scurt si spalate in fiecare zi sau du-te la o doctorita sa ti scoata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, eu am avut asa ceva si mi-a trecut cu parasidose si apoi timp de 3, 4 zile m-am pieptanat cu un pieptene special si mai am scapat.adica nu mai am...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa iti dau cu gaz sau cu gaz si usturoi amestecat p ca asata incerc si eu ca si eu amcrying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da date cu gaz si apoi cu un pieptene des dati in cap.sau daca nu cu un pahar de otet iti torni in apa si te spely.pa-pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Paduchiosii hahaha

| AlinaMaricescu a răspuns:

Fratele meu mai mic a avut paduchi de la scoala.
Mama a cautat un tratament natural pentru paduchi care sa nu ii afecteze scalpul sau parul fratelui meu.

A gasit un Gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai (Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

Am observat la gelul asta ca nu e ca celalalte produse sa iti curga in ochi(gen sampon) si ca deja are in pachet un pieptan special pentru paduchi.
Efectele s-au vazut foarte repede, chiar de la prima utilizare. Fratele meu a scapat foarte repede de paduchi si oaule lor.
Stiu ca mama era tare multumita de produs si chiar ii povestea la o prietena despre cat de eficient e produsul.

| ionut_9568 a răspuns:

Poi eu spun sa faci o baie cu un sampon antipurici

| Oxy_9483 a răspuns:

Buna. in primul rand nu trebuie sa iti fie rusine happy. la mine in scoala exista asa ceva si azi m-a controlat si pe me si mi-a zis ca am. mi-a mai spus sa ma spal cu sampon anti paduchi [mrg]; sa ma clatesc bine de tot iar apoi sa ma spal cu (apa otet si sare) adica la 5 litri de apa sa pui 2 linguri de otet si doua LINGURITE te sare happy sper ca te-au ajutat happyhappyhappyhappyfundita happyhee heehee heehee heeblushing

| Dragu_Alex_1982 a răspuns:

Curatate fata ce poti face alt ceva decat sati cumperi o solutie anumita de ei sau sa te tunzi