Faci un ceai concentrat din frunze uscate de brusture (le culegi, ca la plafar nu sunt) si dai pe par dupa spalare. Dupa doua zile dai din nou parul cu ceai si nu mai apare uns.
Buna! Ai putea incerca sa iti schimbi samponul sa vezi care iti prieste.Primul pas pe care trebuie sa-l parcurgi in fiecare zi este spalatul parului cu un sampon bland, cu PH echilibrat. Sampoanele pentru copii pot constitui alegerea perfecta pentru o utilizare frecventa, in vreme ce sampoanele pentru parul gras sunt prea agresive pentru folosirea zilnica.Deosebit de important: aplica balsamul numai la varfuri, nicidecum la radacina parului! Te poti gandi chiar la a-ti scurta parul, lucru care te-ar scuti de "povara" zilnica de a-l spala si aranja. De asemenea, grasimile pe care le consumi trebuie neaparat taiate de pe lista alimentelor sau reduse pe cat posibil, deoarece aceste pot fi eliminate prin glandele sebacee situate la radacina parului.
Evita orice produsele pentru ingrijirea parului care au in compozitia lor silicon, uleiuri, lanolina, precum si cele 2 in 1 care pot fi foarte agresive pentru parul tau, determinad glandele sebacee sa produca si mai mult ulei. Parul gras nu trebuie periat intens, deoarece astfel produce si mai mult sebum. Cand il uscati cu feohnul, periati in raspar, pentru a-i da mai mult volum.
Berea - utilizata
de peste decenii, datorita bogatiei sale in vitamine, berea face parul frumos, fiind in plus si un excelent fixativ. Reteta consta in a ne turna berea in cap, peste parul spalat, clatit si zvantat cu prosopul, inainte de a-l usca sau de a-l coafa. La fel de eficienta este si o cura interna cu drojdie de bere sau 2-3 linguri de bere, amestecate in sampon. Dau firului consistenta.
Indicata pentru lubrifierea si hidratarea parului uscat, berea este si o excelenta lotiune coafanta pentru parul gras. Mult mai buna decat spuma de coafat, care usuca prea tare parul, astupandu-i porii. Procedeul este acelasi: turnati bere, direct din sticla sau cu ajutorul unei cescute, pe parul spalat si clatit. Mirosul dispare rapid, imediat dupa uscare.
Sampon cu maioneza
Ca galbenusul de ou este un aliment ideal pentru par se stie. Maioneza este insa cu mult mai buna, pentru ca reprezinta un vitalizant excelent. E suficient sa o ungeti pe parul umed si sa o lasati sa actioneze intre 15 minute si o ora, inainte de a clati.
Pentru par uscat:
Masca cu avocado
Pulpa de avocado (se gaseste la piata) constituie un ingredient ideal pentru a compune o crema de ingrijire a parului uscat. Radeti pulpa legumei si amestecati-o cu un galbenus de ou. Aplicati compozitia pe parul nespalat si uscat.
Masca cu untdelemn de masline si rozmarin
Amestecati 50 ml de untdelemn de masline cu 25 de picaturi de ulei aromat esential de rozmarin. Masati bine compozitia in par, insistand si asupra varfurilor, apoi inveliti-va capul cu un prosop cald. Lasati masca sa actioneze o ora, apoi spalati-va normal, cu sampon.
Pentru par gras:
Masaj cu tarate de grau
Dati prin rasnita de cafea 2 lingurite de tarate de grau, pentru a obtine o pulbere fina. Masati-va pielea capului cu ea, vreme de cateva minute, inainte de a va spala. Tarata absoarbe excesul de sebum. Parul devine suplu, matasos, usor de coafat.
Frectii cu lamaie
Stoarceti sucul de la doua lamai, adaugati un litru de apa plata sau distilata si clatiti-va parul cu ea. O varianta la fel de buna: varsati peste sucul de lamaie o jumatate de litru de alcool de 45 de grade, aplicati-l cu un tampon de vata, carare de carare, si lasati-l sa actioneze 5 minute, inainte de a va spala pe cap.
Cataplasma cu argila
Argila este o materie puternic absorbanta. Aplicata pe par sub forma de cataplasme, ea absoarbe grasimea. Aplicati cataplasme de argila o data pe saptamana, procedand in modul urmator: amestecati praf de argila (se gaseste in farmacii) cu apa amestecata cu putina sare marina, pana obtineti o pasta. Aplicati-o pe par, masandu-l. Lasati sa actioneze un sfert de ora, apoi clatiti-va abundent, adaugand in apa cateva picaturi de otet. Acest tratament inlocuieste cu succes spalatul cu sampon.
Sampon sec cu talc
Sunteti grabite, n-aveti timp sa va spalati pe cap, desi mergeti la o intalnire importanta? Intr-o asemenea situatie de urgenta, apelati la samponul sec. Pudrati-va tot parul cu talc parfumat. Masati-l usor, ca sa patrunda in profunzime, apoi periati-va parul, pana la disparitia totala a pudrei. Efect garantat!
Masaj cu uleiuri esentiale
Sa combati parul gras cu masaje uleioase poate parea o ineptie! Si totusi... uleiurile esentiale de rozmarin, lamaie sau eucalipt (fa diferenta intre uleiurile aromate esentiale si cele preparate industrial, cu alcool. E specificat pe sticlute) adaugate in samponul dvs. obisnuit (2-3 picaturi ajung) sunt benefice pentru parul gras. Freca bine radacinile parului cand aplicati samponul.
Cunosti foarte bine rutina pe care o presupune: te trezesti de dimineata, il speli, il coafezi, iar seara o poti lua de la capat daca vrei sa arati decent. Totul pare sa fi fost in zadar, pentru ca nu reusesti nicicum sa ai un par asa cum ti-l doresti. Insa nu iti pierde speranta, urmeaza aceste sfaturi pentru a scapa de stresul parului gras si sa fii mandra ca ai un par sanatos!
Primul pas pe care trebuie sa-l parcurgi in fiecare zi este spalatul parului cu un sampon bland, cu PH echilibrat. Sampoanele pentru copii pot constitui alegerea perfecta pentru o utilizare frecventa, in vreme ce sampoanele pentru parul gras sunt prea agresive pentru folosirea zilnica.
Deosebit de important: aplica balsamul numai la varfuri, nicidecum la radacina parului! Te poti gandi chiar la a-ti scurta parul, lucru care te-ar scuti de "povara" zilnica de a-l spala si aranja. De asemenea, grasimile pe care le consumi trebuie neaparat taiate de pe lista alimentelor sau reduse pe cat posibil, deoarece aceste pot fi eliminate prin glandele sebacee situate la radacina parului.
Evita orice produsele pentru ingrijirea parului care au in compozitia lor silicon, uleiuri, lanolina, precum si cele 2 in 1 care pot fi foarte agresive pentru parul tau, determinad glandele sebacee sa produca si mai mult ulei.
Retete - bucura-te de un par sanatos!
Pudra - daca esti grabita si nu ai timpul necesar pentru a-l ingriji, pudra pentru bebelusi te poate salva rapid. Pudreaza-ti parul, lasa 5 minute sa actioneze si apoi piaptana-l. Rezultatul: pudra va absorbi uleiul, iar parul tau nu va parea atat de incarcat de grasime.
Lamaie si aloe vera - ai nevoie de 1/2 lingurita de aloe vera gel si 1 lingura de zeama de lamaie. Amesteca aceste ingrediente si adauga putin din samponul tau. Spala-te in mod normal pe par cu acesta compozitie, insa nu uita: lasa cateva minute sa actioneze si apoi indeparteaza cu apa.
Frunze de menta - Pune 1 1/2 pahare cu apa intr-un recipient. Adauga un pumn de frunze de menta si lasa-le la fiert pentru 20 de minute. Amesteca solutia si toarn-o peste samponul tau (300 ml).
Masajul - te poate ajuta la exfolierea pielii si indepartarea reziduurilor de ulei. Amesteca 1 lingura de otet de malt intr-un pahar cu apa si adauga putina sare. Foloseste 2 linguri din compozitie pentru a-ti masa scalpul, repetand tratamentul de doua ori pe saptamana. Este foarte important sa lasi sa actioneze o ora inainte de a indeparta cu apa.
Balsam cu extract de henna - amesteca extractul din frunze de henna cu 2 linguri de iaurt si putin zahar pentru a forma o pasta. Adauga putina apa, daca ti se pare ca pasta este prea densa. Aplica amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care indeparteaza cu apa.
Nasturel (Nasturtium officinale) - planta cu numeroase proprietati (benefica impotriva cancerului, da gust salatelor) datorita vitaminelor si mineralelor sale: fier, zinc si vitamina A. Adauga intr-un pahar cu apa, un pumn de frunze proaspete de nasturel (in cazul in care ai parul lung s-ar putea sa ai nevoie de doua ori mai multe frunze si 2 pahare cu apa) si amesteca bine. Incalzeste compozitia si pune-o la fiert timp de 10 minute, dupa care las-o la rece. Intre timp, spala-te pe par si aplica apoi solutia preparata, lasand-o sa actioneze 20 de minute inainte de a clati cu apa.
Asa il am si eu. am fost la dermatologie si mi-au dat tot felul de sampoane dar nici unul nu m-a ajutat. E super enervant, l-as spala in fiecare zi sau macar la 2 zile dar se zice ca nu e bine.
laAAal întreabă: