Bună!
"Colesterolul total este sub limita considerata normala.
Scaderea colesterolului total se poate intalni in:
- leziuni hepatocelulare severe;
- hipertiroidism;
- malnutritie: inanitie, neoplasme, uremie, malabsorbtia din steatoree;
- boli mieloproliferative;
- anemie cronica (megaloblastica/sideroblastica);
- tratament cu cortizon si ACTH, estrogeni pe cale orala;
- hipo si abetalipoproteinemie;
- boala Tangier;
- dupa administrarea unor medicamente: allopurinol, tetracicline, eritromicina, izonizida, inhibitori de monoaminooxidaza, androgeni, clorpropamida, clomifen, fenformin, clofibrat, azatioprina, kanamicina, neomicina, colestiramina;
- boli acute, inflamatii, arsuri severe, infectii;
- BPOC;
- retardul mental." - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/analize/colesterol-total-sange_106
Toate cele bune şi multă sănătate.
Da, deci e o problema destul de grava, chiar ma pune pe ganduri, nu sunt malnutrita, din contra ar trebui sa mai dau 2 kg jos ca sa fiu exact dupa varsta si inaltime, am m-ai facut controale la nutritie asta stiu ca nu mananc chiar atat de sanatos dar totusi mananc, nici nu stiu. Si vreau sa va mai intreb ceva, nici glucoza nu a iesit buna, valoare de 28 mg/dL, valoarea de referinta fiind 75-110. Daca doriti sa imi raspundeti. Multumesc.
Cu plăcere!
Din păcate, este posibil să fie vorba de una din afecţiunile menţionale mai sus :(
Şi glucoza serică este foarte MICĂ!
"Glicemia este sub limita considerata normala.
Scaderea glicemiei (hipoglicemie) se poate intalni in:
- afectiunile pancreatice: insulinoame, hiperplazii insulare, pancreatita, deficit de glucagon;
- tumori: carcinom corticosuprarenalian, carcinom gastric, fibrosarcom, hepatom;
- necroza hepatica fulminanta (hepatita, intoxicatii);
- afectiunile endocrine: hipopituitarism, boala Addison, hipotiroidism, stadiile initiale ale DZ;
- postgastrectomie, gastroenterostomie;
- tulburarile sistemului nervos autonom;
- la copii: prematuri, cu mame diabetice, hipoglicemia cetozica, sindrom Zetterstrom, sensibilitate idiopatica la leucina, hipoglicemia spontana la sugari;
- boala von Gierke;
- galactozemia, intoleranta la fructoza si alte enzimopatii;
- abuzul de insulina exogena, administrarea de hipoglicemiante orale;
- sensibilitatea la leucina;
- malnutritie, alcoolism;
- leziuni hipotalamice;
- malabsorbtie;
- hipoglicemie reactiva (hiperinsulinism indus alimentar, tulburari endocrine)." - SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/analize/glucoza-serica-sau-glicemie_62
Vezi şi linkul :
http://www.synevo.ro/glucoza-serica/
Dacă NU ai luat ( cumva ) unul din medicamentele ( precizate mai sus ) care influenţează rezultatul analizelor, atunci rezultatele SUNT bune!
Aş "înclina" spre o posibilă afecţiune a ficatului/pancreasului, sau o problemă a tiroidei!
Oricum, după părerea mea, sunt NECESARE investigaţii suplimentare.
Multă sănătate.
Ambele analize arata ca nu te alimentezi corect, probabil tii o cura de slabire nesupravegheata, bazata pe infometare.
dobrin1019 întreabă: