Mare pacat, ca acum vei avea mult mai mult de indurat, durere, reparatii, bani mai multi ca sa repare cariile adanci, sa curete tartrul, sa faci tratament sa repari gingia inflamata samd.
Din punctul meu de vedere nu te ajuta cu nimic experintele noastre, dimpotriva, iti pot crea un stres inca sa nu mai mergi pe urmatorii 10 ani la nici un dentis si sa-ti pierzi dintii din gura.
Eu spun sa te abtii sa ceri pareri in jur, mai bine sa nu stii nimic si sa-i iei inima in dinti sa mergi pe nestiute la stomatolog, ca sa-ti faca ceea ce trebuie facut.
Ce trebuie tu sa stii foarte bine este cum sa-ti speli si perii dintii foarte-foarte bine, ca sa nu se mai inflameze gingiile si sa nu mai faci carii/
Te duci la dentist și ceri sa incepi treptat cu cele mai ușoare chestii, un detartraj samd. Și o să te obișnuiești cu dentistul
Buna.E o idee proasta sa incepi cu detartrajul daca iti este frica, deoarece zgomotul te poate speria/zgaria pe creier.Cel mai logic este sa mergi la consult, apoi iti faci raza, medicul dentist verifica ce este urgent si ce nu, apoi stabilesti bugetul si te apuci de treaba.In ritmul acesta vei ramane fara dinti, iar apoi te vei chinui toata viata cu sensibilitate si altele, fiindca niciun implant sau chestie avansata care imita perfect dintii nu se compara cu proprii tai dinti sanatosi.Du-te acum pana nu este prea tarziu, mai ales daca ai o situatie financiara buna.Pe masura ce astepti nu doar ca se va inrautati totul (de exemplu cariile se pot adanci pana ajung la camera pulpara, unde se afla nervii si vasele de sange, iar atunci chiar vei avea dureri de moarte, nu are niciun sens sa mint aici), dar si la buzunar te va ustura mai mult.Stabileste-ti lunar un buget si vorbeste cu medicul, spune-i ca ai anxietate. Eventual ia un calmant, bea un ceai, nu e deloc asa horror cum crezi. Daca era, nu mai exista niciun cabinet pe fata pamantului, think about it. Primele dati e mai greu pana te obisnuiesti, insa dupa aceea creierul tau isi da seama ca nu este absolut niciun pericol, esti acolo pentru binele si sanatatea ta, nu intr-un film cu tematica tortura.
Mergi pe recomandari, nu la cineva asa random.Pe mine m-a intrebat daca nu doresc muzica sau altcevape fundal, a fost super de treaba femeia, chiar daca nu imi mai este frica ca atunci cand eram copil.Plus ca ea si explica ce urmeaza sa faca, cere sa ridici mana daca apare vreo senzatie nasoala, iar asta te linisteste psihologic, spre deosebire de cineva care doar lucreaza acolo si habar n-ai ce face, cand face, la ce sa te astepti, iar la final iti ia banii si te expediaza. Conteaza enorm modul in care omul se comporta cu tine.Fiecare pacient trebuie tratat in functie si de starea psihologica, nu numai in functie de problemele dentare.Ah si mai exista oricum si anestezic, asadar nu simti nicio durere in timpul procedurilor.Bafta!
Buna ziua
Incepeti cu detartraj ca sa va obisnuit cu ideea.
Apoi vorbiti cu dentistul pentru orice operațiune care implica durere sa va faca anestezic.
Sunt multe cabinete care lucreaza fara durere, cele cu laser.
In zilele noastre, medicina a avansat. Mai ales la dentisti. Acum iti face anestezic local cand urmeaza o procedura de extractie sau de implant. Adica nu o sa ai dureri deloc.
Buna.trebuie sa te calmezi si sa iti spui ca daca nu vei merge, vei avea extrem de multe lucruri de suferit.Mai mare frica ar trebui sa iti fie de pierderea dintilor decat de dentist.Prima mea experienta a fost cand aveam undeva la 6-7 ani, a trebuit sa imi curețe o măsea, eram copil destul de cuminte pe atunci si nu comentam nimic insă cand mi-a pus plomba, m-am ridicat singură si am fugit pe hol si ii spusesem la tata " hai să mergem acasă".Nu vrei sa stii ce a fost in sufletul meu cand am intrat inapoi să plătim.De pe la 12 ani merg de 2-3 ori pe an pentru controale de rutină, daca vreau si o albire etc.