| Mada2929 a întrebat:

Bună,am scolioză lombară de 2 ani și atunci aveam coloana de 37 de grade și am fost nevoită să port un corset special făcut din plastic, am fost internată în spital de două ori a câte 2 săptămâni, am făcut ce trebuia, dar nu am mai fost demult și mi-a intrat o frică că o să ajung la operație și mi-e frică de ce o să fie după, cineva care știe cum îi după operație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Intai mergi la medic sa te consulte si sa-ti re-evaluze unghiul de curbura al coloanei, stiind abia atunci daca este nevoie din nou de corset, chiropractor sau operatie.

Nu o lua inainte cu ceva ce s-ar putea sa nu fie nevoie, fii pozitiva si fa ce trebuie, abia dupa ce afli situatia exacta in care esti.
Sanatate multa!

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu pot spune decât atât: cu cât amâni o operație mai mult timp, cu atât problemele medicale se agravează. Deci, mergi la un psiholog și discută despre această frică de operație! Oricum, vor mai fi operații prin care se va încerca să fi cât de cât normală, dar și reversul faptului că nu ai vrea să faci o operație, e faptul că problema se va agrava.
Multă sănătate și tot ce am scris am scris fiind sănătos, dar trecut prin probleme medicale și știu ce înseamnă să amâni.

| SuNaM a răspuns:

Operația este salvatoare aici. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Știu, și eu as fi tentat sa folosesc orice doar sa nu ajung la operatie, dar din experiența îți spun că cu cât scapi mai repede cu atât mai bine. Am amânat eu operația de platfus 5 ani cu talonete doar sa nu ajung la operatie. Tot la operatie am ajuns și organismul meu putea să facă operația când regenerarea era cu 5 ani mai rapida.

In fine, după operație va fi cam 1 luna de durere la spate din cauza tăieturii. Prima săptămână va fi mai greu, dar stai in spital și te vor ajuta sa nu te doară prea rău operația. Apoi în funcție de cum evoluează toată situația, poate va trebui sa faci kinetoterapie sau nu. Probabil în primele 2 săptămâni vei avea nevoie de ajutor fiindcă încă va durea puțin la mers, dar după ușor ușor nu vei mai avea treabă.