| Gucii a întrebat:

Buna, am si eu intrebare, prietenul meu are o mancarime la nivelul penisului, doar mancarime si daca se scarpina mai rau ii ies bubite. Ce imi recomandati sau ce trebuie sa ia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| WildM a răspuns:

Salut in primul rand ar trebui sa vada un medic urolog iar de acolo sa ascultati sfaturile dansului doar el va poate ajuta, multa sanatate! Mai bine mai devreme decat mai tarziu.

| CiubotariuAndrei a răspuns:

Salut! Legat de problema sa, are hpv! Este o boala cu transmitere sexuala ce o au 70% din persoanele active sexual! Ii apar in prima faza bubite pe capul penisului, dupa in gaura fundului, apoi ii vor aparea la un nivel nenumarat pe limba! Hpv-ul nu este mortal, nu i se cunoaste leacul, insa se poate vindeca de la sine daca persoana infectata renunta la orice act sexual (incluzand masturbarea) pe un interval nedefinit! (eu am scapat intr-o luna)!

| SkyPilot a răspuns:

Este posibil sa fie vorba de o simpla iritatie locala sau de o candidoza genitala. Tu nu ai nimic?
Poate incerca local o crema cu clotrimazol sau nizoral pentru 7-10 zile dimineata si seara dupa ce se spala cu apa si sapun. Evitati contactele sexuale neprotejate. Ar fi insa de preferat sa mearga sa fie vazut de un medic. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Problemele lasate netratate se cronicizeaza.
Daca ar avea HPV nu le-ai fi numit bubite, arata ca niste negi sau ca niste leziuni neregulate si se numesc condiloame. Daca bubitele dispar de la sine, categoric nu sunt condiloame. Barbatii fac foarte rar asa ceva. Problema este la femei, unde apar mai frecvent in zone "neplacute" si trebuie eliminate chirurgical; HPV poate duce si la cancer cervical.
Eu stiu de 25% persoane infectate cu HPV si doar 1% din toate persoanele active sexual au condiloame.
Editare ulterioara: Ai aici ceva de citit despre HPV. Nu strica sa cititi amandoi.
http://www.csid.ro/......s-13646247

| eugeniu2020 a răspuns:

Sa se spele bine cu sapun de cateva ori si sa mearga la medic!

| darrio2007 a răspuns:

Sa ia autobuzul si sa mearga la medic. Cauza poate fi igiena precară sau nu a fost cumințel.

| Violleta2022 a răspuns:

Este evident ca partnerul atu are o boala cu transmitere sexuala.
Daca ai avut sex neprotejat cu el, ia-l de mana si mergeti impreuna la un ginecolog, sa va dea tratament la amandoi!