| atahbbe a întrebat:

Buna am si eu nevoie de cevabig grin.Imi puteti spune o reteta de pizza care sa nu ingrase? Ma refer asa ceva din legume si un blat ceva mai subtire.Si lipiile ingrasa? Va rog am mare nevoie love struck

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Jamelia1 a răspuns:

Pizza cu ciuperci si fenicul

Aluat

* 150 gr faina integrala
* 100 fr branza de vaci
* 1 lingurita praf de copt
* 3 linguri de lapte
* 2 linguri de ulei masline
* sare
* piper

Umplutura

* 250 gr rosii
* sare
* piper
* 1 bulb de fenicul
* 50 gr champignon
* boia de ardei
* 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

1. Se framanta faina integrala cu branza de vaci, praful de copt, lapte, uleiul de masline, sare si piper.
2. Se intinde o foaie de aluat pe o suprafata data cu faina.
3. Se aseaza intr-o forma speciala, tapetata cu hartie de copt, iar aluatul se inteapa din loc in loc.
4. Rosiile se oparesc, se indeparteaza coaja de pe ele si semintele, se taie feliute si se condimenteaza cu sare si piper.
5. Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii.
6. Se pun bucatile de rosii pe aluat, apoi feliile de ciuperci si de fenicul.
7. Deasupra se presara putina boia de ardei.
8. Se picura ulei de masline, apoi se da la cuptor cam 20-25 minute
Pofta mare!

| Jamelia1 a răspuns:

Pizza Portobello (pentru 2 portii)
pizza-portabello Pizza PortobelloIngrediente:

* 1 lingurita ulei de masline extravirgin
* 1 catel de usturoi tocat
* 250 gr ciuperci curatate, fara codite
* 1 varf de cutit sare
* 1 varf de cutit piper negru macinat
* 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa
* 10 frunze proaspete de busuioc
* 2 rosii proaspete, feliate, prajite sau coapte pe gratar
* frunze de oregano (optional)

Mod de preparare:

1. Amestecati intr-un castron uleiul si usturoiul; frecati ciupercile pe toate partile cu acest amestec.
2. Intr-o tava unsa cu ulei asezati ciupercile in cerc, cu susul in jos. Asezonati cu sare si piper.
3. Dispuneti alternativ branza, busuiocul si rosiile intr-un cerc, deasupra ciupercilor.
4. Daca doriti, presarati cu oregano.
5. Introduceti la cuptor (230 grade Celcius) pana cand se topeste branza (circa 3 minute).

Informatii nutritionale per portie:

549 calorii, 36 g proteine, 14 g carbohidrati, 40 g grasime, 23 g grasimi saturate, 651 mg sodiu, 133 mg colesterol, 3 g fibre.