anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna am si eu o intrebare am scolioza si am fost la clinica Medlife si de acolo mi-au dat sa fac 2 radiografii si un RMN si vreau sa stiu RMN -ul se face cand e cazul de operatie adica au gand sa ma opereze ei mi-au spus ca se poate face ceva acum sunt in dubii voi ce credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

RMN-ul este o investigatie, te ajuta sa iei o edcizie medicala. Nu "au de gand ceva" pana nu vad rezultatul la RMN.

| Aurelian0709 a răspuns:

Nu ai întrebat dacă se poate rezolva și prin gimnastica?
Nu știu ce sa zic de operație, gândește-te ca este vorba de coloana vertebrala.
Știu foarte bine ca este neplăcut estetic, pentru ca și eu am scolioza.

| anonim_4396 explică (pentru Aurelian0709):

Am avut 95 de grade si acum am 30 si as vrea sa se mai corecteze ceva am o tija de titan si ei mi-au spus ca se mai poate indrepta 30% daca nu as fi avut operatia anterioasa se indrepta mai mult.

| Aurelian0709 a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte nasol dacă ți-a băgat tija.
Eu nu te-as mai sfătuii sa iti faci operatei sa nu fie mai rau decat este acum, decat sa iti scoata tija.

Pay imi pune alta si poate imi pune doua dar mi-a dat speranta si astia sunt medici cu experienta de exemplu vine unul acum din Belgia are 30 de ani de experienta si vine si opereaza aici sta 3 zile dupa mai vine peste 2 luni acum nu stiu sa vad ce mai spune fac si RMN-ul si dupa sa imi dea un raspuns mai concret.

| Aurelian0709 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci du-te, dacă te va opera un medic cu experienta.
Ești într-o situație foarte delicata, la care tu alegi ce vrei sa faci.

Da asa este am optat la clinica aceasta pentru ca au si aparate mai performante aici daca faci radiografii nu te radiezi cel putin ei mi-au spus sper sa am noroc si mersi pentru raspunsuri.

| Elsenior a răspuns:

Buna, nu sunt expert in cauza, dar stiu ca RMN-ul nu se face doar in caz ca dupa aia sa urmeze o operatie, ci este facut doar pentru a vedea daca sunt " defectiuni " la creier deci nu te ingrijora. O zi buna.

| alinalove12 a răspuns:

Nu, nu este vorba de o operatie. stai linistita

| ForLife a răspuns:

batting eyelashes Stai Calm! happy Am 2 colegi in clasa care au scolioza si nu face nici unu-l dintre ei operatie doar ca trebuie sa te duci la un centru si sa faci cateva exerciti pentru coloanawinking mai precis : sa te prinzi cu ambele maini de o bara si sa stai atarnat cam 5 minute Dar sa nu stai incordatwinking Spor si stai fara grija happy Fundiza? smugwinking

| DeeaMarry a răspuns (pentru ForLife):

Ala e doar un tip de exercitii. Programul de gimnastica este mult mai complex.
Si eu astfel de probleme cu coloana. Stai linistita, nu or sa te opereze.
O sa trebuiasca sa mergi la recuperari doar.

| Aurelian0709 a răspuns (pentru DeeaMarry):

Problema este ca gimnastica are efect pana la o anumita varsta cat timp este corpul in dezvoltare.

| ioannna1234 a răspuns:

Te rog eu mult, stiu ca e din 2012 dar daca mai vezi intrebare mea lasa-mi ceva sa putem sa discutam! Am tot scolioza! Te rog mult!