| ele30 a întrebat:

Buna am si eu o intrebare am un baiat de un am jumate si nu reusesc sa il obisnuiesc sa faca la olita l-am lasat fara pampers dar dupa ce face in pantaloni ma ia de mana si ma duce la baie sa il schimb am incercat si cu colacel pentru copii pus pe wc dar tot nu da roade cand ii spun hai la baie sa facep pisu plange si zice nu. poate sa mai confruntat si alta mamica cu acest lucru si imi poate oferi o solutie. multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Parerea mea este sa ai cumperi o olita in forma de masinuta si sa al tot pui sa stea pe ea, se poate si juca, ai va atrage atentia msinuta si chestiile de pe ea, asa al vei invata sa faca si la olita.Bafta multa.

7 răspunsuri:
| dulshe a răspuns:

Cumparai o olita in forma de masina si cand vrei sal duci la olita ii zici hai sa mergem cu masina sa conducem sau ceva de genu, copii sunt ff imaginari si cred ca ce ti-am zis va da roade

| J7anine a răspuns:

Dupa binecunoscutul model: daca nu poti te ajutam, daca nu vrei te obligam happy. copiii, oricat de mici sunt ei, sunt niste speculantiwinking. daca il lasi neschimbat vreo ora, oare va merge?!

| 31ea a răspuns:

Nici fetita mea nu voia la olita si plingea i-am cumparat una noua si am pus-o ca ii era nou cand se trezeste dimineata sau dupa masa primul lucru pune-l pe olita si daca a facut laudal si povesteste la toata lumea cand e el in preajma sal laude si ei si cred ca da rezultate, fetita mea are 1 si 10 luni si nu mai face pe ea cera singura

| liliana83 a răspuns:

Incearca si pune-l pe olita in timp ce-i dai sa manance. azi un pic maine un pic pana incepe sa-i placa sa stea sezut pe (scaunel)olita., ai sa vezi situatia se va usura.si eu am doi copii si am fost in situatia ta. incearca! nu ai nimic de pierdut.

| yoanna73 a răspuns:

E CAM MICUT BAIATU.INCA NU INTELEGE. FATA MEA ARE 2 ANI SI 2 LUNI. LA 2 ANI AM INCEPUT SI A DAT RANDAMENT.INAINTE SE SPERIA DE OLITA SI DE COLACEL.

| supermamici a răspuns:

Nu insista, cu cat vei insista mai mult cu atat il vei speria mai tare. La un an jumate nu este anormal sa faca in scutec. Parntii trebuie sa indrume cu rabdare si sa-i vorbeasca foarte mult si foarte frumos despre importanta mersului la olita si despre cat de mare a crescut, sa vada astfel nu ca este o obligatie ci ca este un lucru natural. Iar naturalul nu este o obligatie. Cel mic trebuie apreciat pentru fiecare efort, incurajat si sustinut. De regula mersul la olita se invata, dezvolta si manifesta intre 2 si 3 ani. Fii calma si perseverenta, iar daca a stat la olita sa nu te intorci la pampers, altfel vei ameti copilul, nu este bine ca joi sa faca la olita iar vineri si sambata in scutece. Daca esti mamica, te asteptam pe siteul http://www.supermamici.ro, vom scrie si despre acest aspect in curand :) Mult succes!

| pink_9515 a răspuns:

Si eu am avut aceeasi problema. l-am batut la cap in fiecare zi. el a inteles