| Ronoziwn a întrebat:

Buna am si eu o întrebare, de ce unele persoane se bronzeaza ÎNTR-O ZI asa de mult si frumos si fara sa se arda si eu ma bronzez putin abia peste o saptamana daca stau non stop la soare si ma mai si ard? De ex stiu un baiat care s-a dus de o zi la mare si acum efectiv s-a bronzat asa de mult si frumos fara sa se arda (tin sa mentionez ca baiatul nu este tigan sau asa) dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dovada ca fiecare organism difera in anumite privinte. Eu daca stau „din prima" mult timp la plaja, ma inrosesc zdravan. Dar daca stau cate 10-15 minute 2-3-4 zile, apoi nu mai am treaba. Pot sta cat vreau.

| Simpatic a răspuns:

Expunerea la soare trebuie sa se faca putin si des, nu cateva ore pe zi caci este deja mult!
Deci principiul este total gresit si aducator de necazuri daca stam 1 zi la plaja si ne innegrim in acea zi.
Suntem toti la fel dar fiecare-i diferit, motiv pentru care unul sta 8 ore si nu pateste nimic altul dupa 4 ore de bronzat ajunge la spital!

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Cred ca depinde de pielea fiecaruia. Cei care au mai multa melanina,adica pigment care da culoare pielii se bronzeaza mai repede si mai mult,fara sa se arda, dar daca ai mai putina si ai pielea mai alba, te bronzezi mai greu si mai putin si te poti arde repede. Si eu o patesc, iar daca stau la soare mai mult simt ca ma arde pielea. Exista niste creme se soare cu autobronzant si cu activator de melanina, deci te pot ajuta.