In primul rand daca ai slabit mult trebuie sa te duci la medic pentru un control mai amanuntit si pentru a afla care sunt exact cauzele.
Daca constipatia tine de alimentatie iti pot recomanda sa iei o lingurita de ulei de masline in fiecare dimineata. Este foarte important in combaterea constipatie aportul crescut de fibre (incearca sa elimini tot ceea ce inseamna produse facute din faina alba si sa inlocuiesti cu faina integrala). Poti lua de 2 ori pe zi un amestec format din tarate (gasesti la plafar sau in piata) si miere de albine. Iaurturile sunt iar o sursa foarte buna, precum si legumele si fructele proaspete.
Repet, parerea mea este sa te adresezi medicului de familie. Te va indruma spre un cabinet de gastroenterologie sau de nutritie. Posibil sa recomande si o ecografie abdominala.
Sanatate!
Buna.
Inteleg problema ta.
Si eu am aceeasi problema, dar sti cum se rezolva usor? chiar si fara medicamente?
Iti faci o supa, si nu manaci atat de multa carne sau mai stiu eu ce mancaruri.
Ceva supa de legume sau ciorba sau ceva tocana de legume, ceva mancaruri usoare.
Eu cand aveam probleme de genul acesta si mancam o supa sau ceva papaica usoara, imediat aveam nevoie la baie.
Eu una asa fac, nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu constipata si sa iau tablete, pur si simplu nu am avut nevoie.
Sper ca te-am ajutat!
Good Luck!
In locul tau cred ca as manca normal cat imi trebuie sa ma satur dupa care as bea lapte cu bere si-as rezolva problema
Am facut analize mi-au iest bune adica doar o mica problema da nu avea leg cu asta, chiar azi l-am sunat pe doctor si mi-a zis sa mananc miere, paine din fibra si mai putina carne
Si eu am patit asa dar trebuie sa mananci un mar si sa iei o inghititura de apa si nu mai esti constipat:*