| bbebbe a întrebat:

Buna, am și eu o întrebare. Muncesc ca șofer de tir, acum 2 luni de zile am suferit un accident la locul de munca, era o zi ploioasa și după ce am descarcat remorca am vrut sa urc în remorca sa o curat dar n-am mai apucat. Când am pus piciorul pe roata am alunecat și am picat aproximativ de la 1 m, am picat pe partea dreapta a umărului și 30 de minute n-am mai putut mișca mana dreapta. Am fost la medic, mi s-a făcut o radiografie și mi-a spus ca nu e nimic, mi s-a prescris antiinflamator. Am stat acasă 10 zile apoi am revenit din nou la munca, după o luna de zile a început din nou sa ma doară. Am fost din nou la doctor mi s-a făcut un ECO mi s-a spus ca am putin loc liber intre umăr și clavicula, asta am cam înțeles pentru ca ma aflu în Germania și nu știu sa vorbesc bine germana. Problema este ca am dureri destul de mari, nu pot dormi pe partea dreapta și nici nu pot ridica 5 kg. Conduc foarte greu din cauza durerii iar medicul spune ca e ceva normal de la căzătura sa doară atât de tare dar eu nu înțeleg de ce durează vindecarea atât de mult, sunt deja 2 luni de zile de când ma doare umarul. Poate cineva sa îmi spună o parere sa cer un RMN?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| NGheorghe a răspuns:

Nu are rost sa iei medicamente sau doar sa te dai cu alifii... bine că nu ai fost operat deja. Deci, trebuie sa cauți un chiropractician că ai ceva dislocat. (de preferat Gonstead)
https://youtu.be/JKrXe5pzbt0

| Paul754880338 a răspuns:

Umarul este articulatia ce detine cele mai multe superlative. Cea mai mobila, cea mai mica grupa musculara inconjurata de grupe foarte puternice si cea mai incapatanata cand vine vorba de vindecare. Timpul de recuperare la umar nu este niciodata mic, mai ales in cazul unui traumatism puternic. Iti recomand sa vezi un kinetoterapeut sau un medic sportiv. Pana atunci evita miscarile bruste, miscarea greutatilor mari, ajuta-te de mana stanga cand conduci ( mai ales cand dai cu spatele si ai scos capul pe geam umarul drept este intins la maxim si vulnerabil). Incearca sa iei antiinflamatoare asa cum ti s-a spus. Reducerea inflamatiei grabeste vindecarea.

| Mascarici07 a răspuns:

Salut,

Fa constant bai cu apa calda si nu se recupereaza usor fiindca in pozitia in care stai la volan se incordeaza toti muschii de la umar. Ar fi nevoie de un repaus lung.

Sanatate!