La varsta ei, e putin probabil sa aiba o criza de fiere. Probabil e apendicita, ar trebui sa o duci la urgenta sa o vada un medic. La mine simptomele au fost varsaturi, dureri abdominale si dureri in piciorul drept... nu tin minte daca am avut si febra, nu cred.
Ar mai putea fi o indigestie... in caz ca a mancat ceva care nu i-a picat bine, dar oricum cel mai sigur e sa o vada un medic. Sanatate!
Pai în zona aceia sunt foarte multe boli posibile Apendicita, Hernie, Fiere strangulata, în cazul ei chiar la ovare o infecție , dar după simptomele care le-ai zis e cel mai probabil apendicita. Mergeți repede la doctor înainte sa i se perforeze apendicele.
Salutare!
La vârsta ei este puţin probabil să aibă o criză de fiere. Cu siguranţă e vorba de apendicită.
Apendicita este un sindrom abdominal acut sau cronic determinat de inflamația septică sau aseptică a apendicelui ileocecal. Procesul inflamator apendicular acut debutează cu congestie și edem, și poate evolua până la gangrenă, cu perforație și peritonită localizată sau generalizată, sau poate evolua spre cronicizare, după remiterea sub tratament conservator a puseului acut, cu apariția de leziuni degenerative în grosimea peretelui apendicular. Apendicita cronică poate să apară fie prin cronicizarea unei apendicite acute, fie ca atare de la început.
Principalul simptom al apendicitei este durerea abdominală. Această durere poate semăna cu o indigestie sau cu o mișcare a intestinelor ori o trecere de gaze.
Semnele și simptomele clasice de apendicită includ:
- durere abdominală; inițial aceasta este vagă, difuză sau surdă, intermitentă sau colicativă (fiind o durere viscerală), localizată periombilical (în jurul buricului) sau în hipogastru (sub buric), urmând ca într-un interval de 4-12 ore să devină mai intensă, continuă și să localizeze în fosa iliacă dreaptă (prin iritarea peritoneului din jurul apendicelui apare durerea somatică).
- anorexia (inapetența) este prezentă la majoritatea pacienților și precede apariția durerii.
- grețuri însoțite de vărsături repetate; de asemenea poate fi prezentă pierderea apetitului alimentar.
- constipație, durere de spate, o febră ușoară sau o meteorizare a abdomenului; la vârstnici, la copii și în anumite localizări atipice (retrocecală, pelvină) poate apărea diaree.
- stare de oboseală și senzație de pierdere a energiei.
Cel mai indicat ar fi să o consulte un medic specializat. Tot ceea ce putem face noi este să presupunem dar nu ştim nimic sigur.
Multă sănătate şi Paşte Fericit!
Bună.
Hristos a Înviat!
Cel mai bine mergi cu ea la camera de gardă, nu o lăsa să sufere!
Pa, pa.
Vlalslsl întreabă: