| DevilLife a întrebat:

Am si eu o intrebare poate un pic mai grea...As dori sa stiu daca exista vreun tratament inainte de nastere care sa te asigura ca bebelusul va avea sexul pe care tu il vrei.De exemplu eu imi doresc foarte mult sa am baieti si as vrea sa stiu daca exista asemenea tratamente.Nu neaparat la noi in tara(caci stiu si eu cum stam cu sanatatea si cu noutatile la nivelul eistraight face), ci oriunde in lume.

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PhaseMorphXR a răspuns:

Combinatorica genetica e cea care va va hotara sexul copilului, nu exista nimic in masura de a intervenii in mersul lucrurilor la nivel genetic... si chiar daca ar exista, cel mai probabil, ar fi extrem de riscant, deci mai bine stati linistiti.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu exista un astfel de tratament. Pana si cercetarile in domeniu sunt ilegale si imorale. Este anormal sa-ti discriminezi copiii pe baza sexului lor si ar fi mai bine sa nu faci copii deloc daca gandesti asa.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tu vezi prea multe filme S.F!
Lăsând gluma de o parte nu există niciun tratament sau metodă care să facă sexul copilului, medicina încă nu este capabilă de așa ceva, nici aici în România și nici în lumea mare.
Corpul uman nu este făcut să fie decriptat, medicina face doar tentative, nimic concret. Mai mult de trei sferturi din bolile știute nu se cunosc cauzele care le determină, medicina încearcă să trateze efectele, nu cauzele! Un copil să fie sănătos, asta este cel mai important.
Pa, pa.

| mymed a răspuns:

Exista o serie de tips-uri inaintea conceptiei care pot creste sansele de a avea fie un baietel fie o fetita
http://www.mymed.ro/alegerea-sexului-copilului-baietel-sau-fetita.html
si desigur exista si optiunea de diagnostic genetic preimplantational, dar care asa cum au mentionat si alti useri pune probleme de moralitate

| bobby_7474 a răspuns:

Felicitari brigaela pentru raspunsul tau, chiar ma pregate-am si eu la o interventie de genul asta, pacat ca unii pot gindii asa!

| sasha_2369 a răspuns:

Nu exista. e imposibil sa poti alege sexul viitorului copil. happy

| DevilLife explică:

OK! Multumesc pentru raspunsuri.Ma fac ca nu am unele raspunsuri si poate sfaturi sau cum le ziceti voistraight faceNu vad ce discriminare exista in faptul ca eu vreau baieti, dar nah fietonguenoi sa fim sanatosihappyMultumesc mult la toti!

| RalooKee a răspuns:

Sexul copilului este decis in timpul fecundatiei. Ovarele produc un singur tip de gamet (X), iar spermatozoizii produc doua tipuri ( X si Y). Daca ovulul este fecundat de un spermatozoid X va fi fata si daca va fi fecundat de un gamet Y va fi baiat.
Nu conteaza sexul, conteaza sanatatea copilului.

| mihaelaroxy a răspuns:

Ce o fi o fi. sanatos sa fie

| codry16babe17inimatevrea a răspuns:

Eu cred ca ai mai multa mitne, incat sa iti dai seama ca nu exista nici un fel de tratament de schimbarea sexului.