| Christinne a întrebat:

Am si eu o intrebare, si doresc niste lamuriri de la cunoscatori, pentru ca imi fac foarte multe griji in privinta unei persoane pe care o iubesc foarte mult.

Ce inseamna atunci cand unei femeie care este la menopauza(de aproximativ 10 ani) ii apare menstruatia, sau sangerari vaginale.

Multumesc celor care imi dau raspunsuri plauzibile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poate sa apara menstruatie dupa 10 ani de menopauza. Este o sangerare vaginala anormala care poate fi de cauza benigna (un dezechilibru hormonal, un fibrom uterin) sau maligna (un cancer de col uterin, endometru sau ovar). Orice sangerare dupa menopauza trebuie investigata urgent si atent.

| alessia5158 a răspuns:

Nu exista menstruatie dupa menopauza! Exista, insa, sangerari anormale la menopauza sau postmenopauza! Daca femeia este la menopauza sau in perioada postmenopauza si nu este sub nici un tratament hormonal, orice sangerare vaginala necesita un grabnic consult medical.Este adevarat, ca asemenea sangerari te duc cu gandul la ce-i mai rau ( cancere : uterin, cervix, vagin ) dar, acestea se pot datora, in unele cazuri, si unei patologii benigne!

| Parintele a răspuns:

Pana nu faci un control de specilitate nu mai citi cuvantul cancer. Asa ca la medic, apoi o sa stii precis ce este.

| Christinne explică:

Da. Am citit cuvantul de care ma temeam cel mai si cel mai tare:Cancer.