Da! dereglarile hormonale de cele mai multe ori prezinta probleme in conceparea unui bebe... sunt de acord intr-o parte cu ce a scris gabimaris... intr-adevar obezitatea este unul dintre factorii dereglarilor homonale, insa nu neaparat nivelul progesteronului este problema... un simptom fff frecvent intalnit este dereglarea de ciclu... nu vine cilul deloc, sau intarzie mereu sau din contra vine si 2 ori pe luna, sangerari excesive, care tin mult timp, transpiratii excesive, cefalee, pilozitate in zonele in care la o femeie nu ar trebui sa apara, libidou scazut, luam in greutate fara motiv (cateva kg nu vorbesc de zeci de kg care nu de la dereglarile hormonale apar ), sau dinpotriva slabim fara motiv, de obicei o dereglare hormonala merge cu disfunctie... de ovare, o anemie netratata, tiroida, etc... deci daca te confrunti cu o dereglare hormonala trebuie tratata cauza in urma caruia a aparut acea dereglare ...insa daca mergi la un ginecolog... el va fi cel care te va tine la curent cu toate aceste probleme si te va ajuta sa le si rezolvi.
Da, dereglarile hormonale sunt cea mai frecventa cauza de infertilitate. Simptomele pot fi inexistente sau pot fi: neregularitatea menstruatiilor, galactoreea (scurgerea de lapte din sani in afara alaptarii), pilozitatea excesiva, cresterea sau scaderea excesiva in greutate, dureri de cap recurente.
Alaturi de stres, boli ereditare, exces de ponderabilitate, dereglarile hormonale pot influienta conceperea unui copil, toate acestea la un loc duc la fertilitate.In mare parte ovulatia este controlata de un mic mecanism hormonal.In mod normal la o femeie sanatoasa unul din cele doua ovare elibereaza un ovul in fiecare luna, daca acesta este fecundat, apare fenomenul numit =sarcina, in cazul tulburarilor hormonale ovulatia poate sa nu se produca, ori s se produca foarte rar.
Scz, nu sunt medic, dar, daca imi permiti, ma bag si eu in seama! Cand o femeie are probleme de greutate(dereglari tiroidiene in special), fie ca este foarte slaba, supraponderala sau, mai mult, obeza, fertilitatea ei este cu mult redusa.Pe langa toate celelalte probleme de sanatate cauzate de obezitate, cum sunt bolile de inima, de exemplu, in special in cazul unei femei, este afectat si sistemul reproducator. Excesul de grasime din corpul unei femei face ca acesta sa produca o cantitate mai mare de estrogen si sa functioneze ca si atunci cand exista deja o sarcina, limitand astfel sansele de a ramane insarcinata. De partea cealalta, o femeie care este prea slaba va avea o cantitate prea scazuta de estrogen, din nou sansele de a ramane insarcinata fiind reduse.
Eu am probleme cu tiroida... dar o tin sub control cu euthirox.am ramas usor gravida, insa nu m-am ingrasat deloc(10 kg in total)dupa care am ramas cu 5.copilul a fost foarte mic(2.400g). nu stiu daca din cauza glandei. du-te la un specialist mai bine.
anoooonimm77 întreabă: