anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am si eu o mica problema si ma gandeam ca poate voi ma puteti ajuta! am facut 15 ani acum cateva zile si sunt slab! vreau sa fac muschi si nu stiu cum! ma puteti ajuta va rog! cea mai buna solutie priemeste funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EmiiLoveYou a răspuns:

Buna.
Pentru a face muschi trebuie sa mergi la sala daca ai posibilitate. Daca nu, poti face acasa flotari (recomandat 50 pe zi) dar pentru asta trebuie sa te ti in fiecare zi. Se spune ca daca manaci spanac iti cresc muschii dar nu stiu sigur.
Orcum mananca sanatos fara grasimi si cat mai multe legume.

Daca te ingrasi nu iti vor creste muschi!

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru EmiiLoveYou):

Da ai dreptate mersi! o sa mai astept sa primesc raspunsuri! deocamdata funda merge la tine! mai astept un pic sa vad ce mai primesc! msss

12 răspunsuri:
| FlAiser a răspuns:

Mergi la sala si mananci detoate

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru FlAiser):

Nu ma refeream la asta! vreao o solutie care sa nu necesite bani! si cu mancarea fac deja asta si nu merge! alte idei nu aveti!

| Cosmin86 a răspuns (pentru AgentulVIPPro):

"si cu mancarea fac deja asta si nu merge"... serios? ce program alimentar ai? Cate grame de proteine pe zi mananci si ce greutate ai tu? Stii ca ai nevoie de 1.5 - 2 gr de protine / kilocorp ca sa cresti? Ai aceasta cantaitate zilnic?
Solutie sa nu necesite bani. cumpara-ti gantere acasa, daca ai posibilitatea sa-ti amenajezi o banca de impins, un helcometru sau scripeti si 2 gantere reglabile.

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru Cosmin86):

Am 46 kg si eu nu prea mananc! am doar o masa pe zi pentru ca nu prea mie foame! am inceput sa fac tractiuni! 100 si ceva pe zi la maini si la picioare si flotari cam 50 pe zi! si alte exercitii pentru bazin cap si din astea! ce ar mai trebui sa fac?

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru AgentulVIPPro):

Si da! inainte mancam de toate! shaorma si de la mec, springtyme si toate astea! si nu ma ingrasam! daca te pricepi zi-mi si mie ce sa mananc dimineata la pranz si seara si zi-mi ce sa nu mananc pls!

O masa pe zi? Eu mananc 5 mese pe zi... incearca macar 3 pentru inceput.
Si NU lucra zilnic... o sa te supra-antrenezi si nu o sa mai progresezi... o grupa musculara trebuie lucrata 1 data pe saptamana foarte intens, daca poti sa faci 50 sau 100 de repetari adauga greutate a.i. sa poti faci mai putine dar mai dure, cu 50 de repetari nu o sa obtii niciun progres.

Poti incerca flotari cu priza ingusta pentru triceps sau cu priza larga pentru piept, tractiuni cu priza supinatie si pronatie ( cu una lucrezi mai mult bicepsul cu cealalta izolezi spatele mai bine ).
Spre ex. cand faci piept lucreaza 20-30 de minute doar pieptul, apoi pauza si apoi lucrezi alta grupa.

Intra pe un site de specialitate ( ex. culturism.ro sau getfit.ro ) si citeste mai multe despre antrenament, alimentatie, cum sa-ti faci un jurnal de antrenament ( gasesti exemple de jurnale la forum, sectiunea "jurnal de antrenament" )

Mersi mult! ti-as da funda dar am dato alcuiva! scuze! deci nu e bine daca fac zilnic? ce se intampla? o sa imi scada mushii sau de ce? ti-am zis ca eu am 15 ani si azi am facut 148 de tractiuni maini si 58 pentru picoare! in fiecare zi fac pana obosesc si imi notez pe un caiet! si acasa fac flotari si alte esercitii pentru cap coloana bazin zi din astea!

Nu am nevoie de funda, am totusi 25 de ani, cam mare pentru funda :))
Nu o sa-ti scada dar nu o sa mai progresezi si o sa te fortezi foarte mult. Muschii trebuiesc lasati intre 24 si 48 de ore dupa un antrenament ( poti lucra alta grupa in perioada aia). Si cu 148 de repetari nu progresezi. sunt prea multe repetari.
Uite un articol despre numarul de repetari :

http://www.cristianmargarit.ro/......rezistenta

Deci pentru masa musculara intre 6 si 10 repetari. asta inseamna ca trebuie sa fie o greutate atat de mare incat sa NU POTI sa faci a 11-a repetare. daca poti mai mult de 10 repetari, maresti greutatea.

Uita-te la jurnalele alea de antrenament si imbunatateste-ti dieta.
Dar oricum, esti tanar... asteapta sa ajungi la 17-18 ani, sa ai bani de sala si sa ai si corpul mai dezvoltat si o sa vezi atunci diferente enorme la progrese fata de cele de acum.

Daca nu ai bani de gantere poti face tractiuni cu un rucsac vechi in spate pe care il umplii cu pietre mari. Sau iti poti improviza o gantera tot asa, un rucsac vechi care nu-l mai folosesti pui bolovani in el. De asmenea, poti sa-l ti pe piept cand faci abdomene, ca sa lucrezi mai intens.
Ridicari de picioare faci? Tot la bara de tractiuni, atarni si ridici picioarele ( gasesti exercitiul pe net ), lucreaza partea inferioara a abdomenului.
De asemenea, poti sa ti acel rucsac cu pietre in spate cand faci flotari ( si pentru piept si pentru biceps ). Iti gasesti tu greutatea potrivita :)

Mersi! dar de unde sti atat de multe?>

Cu placere. Pai e un hobby de-al meu, si cand imi place ceva ma documentez destul de mult. + experienta practica mai isi spune si ea cuvantul

| koMy14 a răspuns:

Http://leonard.wblog.ro/2011/04/14/cum-sa-faci-muschi-acasa/ Uite aici un Link. sper sa-ti fie de folos! :*