| Anet a întrebat:

Am si eu o nelamurire de aceea solicit ajutorul vostru. E adevarat ca virusul HIV de exemplu se poate transmite prin muscaturi de tantar? Daca da/nu de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Virusul HIV nu se transmite sub nicio formă prin muşcături de ţânţar din două motive simple:
1. Virusul HIV nu rezistă în aer - prin urmare picăturile microscopice de sânge rămase pe acul ţânţarului devin inofensive în mai puţin de o două secunde.
2. Sângele înghiţit de ţânţar este de asemenea curăţat de HIV - sistemul digestiv al ţânţarului elimină virusul HIV (unii cercetători încă studiază intens sistemul digestiv al ţânţarilor încercând să găsească un antidot din această insectă)

Virusul HIV se transmite doar prin:
- contact direct cu sânge infectat (tu şi o persoană cu HIV vă tăiaţi la mână şi daţi mâna)
- contact sexual neprotejat
- folosirea în comun a dispozitivelor ce pot produce/produc răni (ace de seringă, instrumentar dentar, etc. etc.)
- de la mamă la făt (dacă sarcina este depistată timpuriu şi supravegheată medical - problema aceasta se rezolvă în medicina modernă şi mamele HIV pozitive nasc acum copii seronegativi)

Numai bine.

5 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Normal că da!
Ăștia spun că nu, dar nu cred!
Mă voi informa, când nu voi avea ceva mai bun de făcut.
Oricum, eu știam, că diverse boli, se pot transmite, cu ajutorul țânțarilor.

| BlueR a răspuns:

Un ţânţar nu poate transmite virusul HIV. Dacă ar fi putut, probabil că rata răspândirii acestui virus ar fi fost mult mai mare, iar ţările bogate ar fi dus o luptă cruntă pentru stârpirea ţânţarilor.

| BlueR a răspuns:

@ vasileion465, macar ai intrat pe google sa cauti ceva?

De ce nu poate înţepătura ţânţarului transfera virusul HIV?

Atunci când un purtător de virus HIV este înţepat de un ţânţar, un număr de viruşi sunt preluaţi de insectă. Numai că odată ajuns în ţânţar, virusul HIV nu găseşte celulele T umane pentru a se replica. Sistemul digestiv ucide virusul înainte ca ţânţarul să muşte din nou.

Mai multe informatii: http://www.scientia.ro/......l-hiv.html

Gandeste-te LOGIC cati tantari sunt in Romania, cati sunt intepati pe zi, de cate ori. Si acu' gandeste-te cat s-ar raspandi virusul HIV. Am ajunge ca in filme. Salut!

| 1klz a răspuns:

@vasileion465 nu e vorba de heroina frate... laughing

| vasileion465 a răspuns:

Da!
Raspuns simplu: Tantarul suge sange cu un ac. Va folosii acul cu care a intepat persoana infectata cu virusul sa te intepe si pe tine.