| simona_1560 a întrebat:

am si eu o nelamurire. iau anticonceptionale Yasmin de 5 luni de zile, orescrise de medicul meu ginecolog.intrebarea mea este urm : trebuie neaparat sa faci analize ca sa poti lua anticonceptionale? pentru ca eu nu am facut nici un fel de analiza, mi s'au dat asa.am inceput sa imi pun intrebari deoarece am auzit ca trebuiesc date pe baza unor analize...este obligatoriu? va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, analizele nu sunt obligatorii. Ele se fac numai daca in urma intrebarilor rezulta ca ai risc crescut de tromboze, cancer sau insuficienta hepatica. Singura analiza obligatorie este consultul ginecologic (inainte de a le incepe si apoi la fiecare 6 luni) si testul Papanicolaou macar o data pe an.

2 răspunsuri:
| RalucaFiore a răspuns:

De preferat e sa mergi la un medic endocrinolog pentru ati prescrie anticonceptionale.pe care ti le va prescrie dupa o serie de analize.
Si vb din proprie experienta.caci am patit-o o faza aiurea cu niste hormonale prescrise de un ginecolog pentru copii (copila si virgina fiind) cand in 3 luni de tratament cu antibaby m-am ingrasat sau mai bine zis dezvoltat cu 20 de kg. abia pe urma medicul de famile m-a trimis la endocrinolog.si de aceea mereu eu recomand inainte de a lua anti-baby sa consultati un endocrinolog.
Succes

| Radu86 a răspuns:

Parerea mea, da este obligatoriu, sunt cadru medical si iti spun sigur ca trebuie neaparat sa faci inainte analize, sau cel putin un control ginecologic. fiecare organism reactioneaza in felul lui la pastile, indiferent de natura lor, si in pkus daca esti studenta le poti lua gratuit.