| Sabiiii a întrebat:

Am si eu o problema Am calcat intr-un castron spart si mi-a intrat un ciob in picior-asta aseara rana mi s-a inchis, dar cand merg ma inteapa. Nu vreau sa merg la spital sa ma taie aia pe acolo. ar trebui sa incerc eu cu foarfecuta? straight face
Plizz Help puppy dog eyes

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IceCreamDoll a răspuns:

Nu trebuie sa mergi neaparat la spital, dar trebuie sa te duci de urgenta la medicul de familie. Si eu am avut o rosatura de la niste sandale care s-a infectat prin simplul fapt ca am fost la strand si am inotat cu rana deschisa. Nu neglija, pentru ca orice rana mica se poate infecta si se poate ajunge chiar la septicemie daca infectia nu e tratata la timp si septicemia este fatala. Sanatate multa!

8 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Nu nu nu, trebuie sa mergi la doctoer ...esti nebuna, cum cu o foarfecuta? t einfectezi si zjungi mai rau.

| hiphopgirl a răspuns:

Ae trebui sa incerci sa til scotidaca nu l-ai scos apoi pune rivanol dupa pentru iele crema de galbenele

| Andrutza_2790 a răspuns:

Ar trebui totusi sa mergi la medic nu incerca cu foarfeca si oricum s-ar putea sa-ti faca anestezie deci no sa te doara nu stiu poate tia ramas un ciob mic sau nu stiu daca nu-ti trece mergi la medic succes! sper ca ti-am fost de folos pup

| mysteriouswoman6905 a răspuns:

Uite...eu vreau sa fiu chirurg si ma pricep la chestii de felul asta.
Daca rana s-a inchis si ciobul a ramas acolo, iti sugerez sa te duci la spital pentru a-l scoate cat mai repede. Daca ciobul ramane prea mult acolo vei avea o infectie.Cu cat pierzi mai mult timp,cu atat infectia devine mai mare, iar cu cat infectia creste, riscurile se maresc.Nici sa nu te gandesti sa scoti ciobul cu forfecuta.Vei face o prostie IMENSA! Daca mergi la medicul de familie iti v-a spuna cam aceleasi lucruri pe care ti le-am zis eu!
Bafta!

| regele1 a răspuns:

Gandeste-te ca la spital sunt medici adevarati nu oameni cu forfecute,si stiu cel mai bine ce trebuie sa faca,si daca trebuie sa taie sau nu. Oricum, nu incerca cu foarfecuta pentru ca nu e sterila, doar daca nu iti place puroiul.

| Anaღ a răspuns:

Orice ti-ar face e spre binele tau!

| 6robi6_4227 a răspuns:

Nu incerca cu foarfecuta se infecteaza, dar daca esti sigur ca ciobul e in picior ar trebui sa mergi la spital nu o sa te taie poti sta linistita

| GagaAlexandra a răspuns:

Buna! nu inerca cu foarfecuta, trebuie sa mergi la spital fiindca ti-a mai ramas bucati mici din farfuria sparta si trebuie sa te taie dar nu iti face grij ca la spital nu iti taie carnea pe viu.mai intai te adoarme apoi it taie locul cu cioburile micute.atentie! daca nu t dui la spital sa iti socoata cioburile care au ramas aocolo ele(cioburile)o sa iti intre in vene si o sa ajunga cioburile in inima si vei muri.asa ca du-te urgent la spital.tre sa meregem la spital nu avem ce face.