| monita a întrebat:

am si eu o problema...am ciclu regulat dar am niste dureri groooaznice, infernale, chiiinn si cosmar zilele alea... mi s-a spus ca anticonceptiionale ar rezolva diminuand durerea...asa e? are ceva daca le iau fara sa imi incep viata sexuala? exista riscuri majore? help me pls

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intr-adevar, anticonceptionalele reduc durerea, daca aceasta este data de anumite leziuni. Dar inainte de a lua contraceptive trebuie sa mergi la medic pentru a cauta cauza durerilor. Ele se pot datora unor leziuni in care anticonceptionalele iti fac mai mult rau decat bine. Nu e nici o problema daca iei contraceptive fara viata sexuala, dar e o mare problema daca le iei fara indicatia medicului.

5 răspunsuri:
Janina
| Janina a răspuns:

O sticla cu apa fierbinte si pune-o pe burtica...eu asa fac...si imi trece, deoarece la mine pastilele nu mai au efect

| rrrrrrrrrrrrrrrrrr a răspuns:

Inaite de ciclu ia calciu si piafen apoi la nevoie o pastila sau o fiola de piafen, si un scobutil amelioreaza vizibil durerea, se iau anticonceptionale, a luat si nepoata mea recomandate de un medic ginecolog, o ajuta cit de cit!

| MissCamelia a răspuns:

Buna, trebuie sa mergi la doctor sa-ti recomande pastilele, dar in general asa este, ciclul dureaza mai putin si durerile sunt mult mai mici, bafta

| lenyia a răspuns:

Pana nu consulti un doctor nu te-as sfatui sa iei pastile anticonceptionale doar pentru ca asa ai auzit....ideal insa este folosirea zilnica a unei aspirine in acea perioada.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu ai inceput viata sexuala nu te pot ajuta anticonceptionalele! ca sa poti avea un cilu regulat fara probleme, .ar trebui sa ai relatii sexuale regulate, cu un singur partener, ...sa iti stabilesti cantitatea de estrogen din corp...