| Albert1221 a întrebat:

Buna! Am și eu o problema. Am limba albă, mi-am făcut analizele, rezultatele fiind: celule epiteliale prezente, flora microbiană prezenta(coci grami pozitivi) candidă absenta. Știe cineva ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cine ar putea sti daca nu stiu nici doctorii? Mergi la alt medic cu analizele daca medicul de familie nu ti a citit analizele.

| Albert1221 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am fost la medic ORL, mi-a spus ca din cauza băuturilor prea calde sau prea reci. Mi-a dat un spray si niște pastile insa mi-a trecut câteva zile și a reapărut

| gratargratar a răspuns:

E destul de ambiguu rezultatul. Cocii pozitivi pot fi patologici, dar pot fi si parte naturala a microbiomului limbii. O solutie ar fi sa iei antibiotice cu spectru larg pentru bacterii gram poztiive, dar daca medicul nu ti-a recomandat, inseamna ca nu e cazul.

Poate fi doar o inflamatie - bauturi fierbinti, fumat, alcool.