Draga mea, Boala Alzheimer este in prezent incurabila, desi o multime de cercetatori cauta in continuare leacul pentru aceasta boala, el nu a fost descoperit inca.In prezent, sunt aprobate doar trei medicamente - tacrine (Cognex), donepezil clorhidrat (Aricept), si rivastigmina (Exelon) - pentru tratamentul bolii Alzheimer.
Tacrine s-a dovedit eficient in imbunatatirea memoriei, insa doar la pacientii cu forma usoara sau moderata de boala, si doar la mai putin de jumatate dintre pacientii carora le-a fost administrat. Efectele sale benefice sunt de regula slabe si temporare.
Iar in ceea ce priveste o operatie nu este posibil.Desi acum nu este intr-un stadiu avansat, ea va evolua in timp, iti dau exemplu, la inceput apar pierderi de memorie insa sunt pe o perioada scurta(cateva minute), de-a lungul timpului insa acestea vor avansa (saptamani ba chiar luni ). Sper ca ti-am fost de ajutor, mai multe date va poate da medicul.
Nu se face transplant de celule stem in boala Alzheimer. E un tratament in studiu, care daca se va dovedi bun, va putea fi pus in aplicare peste zeci si zeci de ani. In acest moment, insa, se pare ca este complet ineficient. Si costa enorm de mult (sute de mii de euro).
Am inteles ca exista un transplant cu celule stem. dar nu stiu cat de eficient este si ce urmari are. daca aveti mai multe informatii dati-mi un mesaj si va spun adresa mea de mail.multumesc!
anonim_4396 întreabă: