| Mikutza98 a întrebat:

Am si eu o problema. Cred ca am astam, dar nu stiu precis. Pe la sfirsitul verii o sa plec la medic dar pina atunci vreau sa stiu parerile voastre. Deci la fum, praf, ceata, chiar si cind fac mincare. simt ca nu pot respira. Cind fac efort fizic la fel. Eu locuesc la etajul 6 si ridic scarile. Pina la etajul 6 nu mai rezist. Cite o data si noaptea simt, in timpul respiratiei, un șuierat usor. Asa e in fiecare zi. Mai grav este cind marg pe drum si e colb, fum, ceata. Atunci am impresia ca chiar nu pot respira. Si mirosul de la mincare, cind o prepar, nu i suport, parca mi-ar opri respiratia. Credeti ca e astm? Cum pot sti cind am o criza de astm? Si cam cît costa un aparat din ala de respirat pentru astm?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| ImCalledLamă a răspuns:

Da, e astm, si mie mi se intampla sa tusesc cand stau pe langa raionul de detergenti, nu suport mirosul dar pot respira. Mai bine mergi acum la medic, cand ai o criza de astm nu poti respira si inima iti bate din ce in ce mai tare, daca nu sufli in pompita aia sau ce e ea te sufoci si mori, creierul nu se mai oxigeneaza. Cei cu astm au "tunelul" ala prin care trece aerul mai ingust, si el se ingusteaza din ce in ce mai mult, tu trebuie sa sufli in pompita aia sa il largesti. Vezi si http://www.oxigenplus.ro/....../astm.html
Pretul aparatului difera de la farmacie la farmacie, si de felul lui, modelul. Sanatate

| Mikutza98 explică (pentru ImCalledLamă):

Multumesc de informatie. Dar cam intre ce preturi e acest aparat http://www.iemd.ro/......tionat.jpg

| ImCalledLamă a răspuns (pentru Mikutza98):

Eu nu am astm, dar pentru voi caut orice happy Sincer..nu stiu sa-ti spun, presupun ca e ceva intre 50 de lei pana la 300-400 lei daca vrei aerosol. Depinde de unde il iei.winking

| girl971 a răspuns:

Verisoara mea are astm si are aparat de respirat.Nu stiu cat a dat pe el dar un aparat bun e gen 50 de lei.Acum speram sa fie doar o alergie.Sanatate.

| Mikutza98 explică:

Si inca o intrebare. Ce analize ma va pune medicul sa fac?

| alexia1908 a răspuns:

Nu este neaparat astm. Poate esti alergica. Cel mai bine ar fi sa mergi la medic, dar pana atunci, incearca sa te feresti de praf, ceata si cand urci scarile, urca-le incet si inspira adanc pe nas, dupa care expira pe gura. Alergiile sa stii ca nu se pot trata, la fel ca astmul. Pur si simplu exista pastile, spray-uri care diminueaza manifestarile.

| maya335 a răspuns:

Buna, criza de astm este declansata de greutatea in respiratie, trebuie sa folosesti un spay cu ventolin, ate in jur de 10 lei, cand simti ca nu poti respira tragi 2 pufuri in gura(atentie sa nu iasa afara din gura, inspiri cand dai puf), ar trebui sa mergi la medic, iti face un test alergologic si iti spune daca ai astm, dar dupa simptome asa se pare. Sanatate multa iti doresc!

| Mikutza98 explică (pentru maya335):

Multumesc de raspuns dar cum se face un test alergetic? Adica am vazut pe net dar nu prea am inteles.