| AlexandraRoxana18 a întrebat:

Buna am si eu o problema ieri am pufait 3 tigari dar nu am tras in piept si dupa ultima tigare am mari dureri in gat nu am mai fumat de 4 ani. Din ce cauza am dureri si ce pot face ca sa imi treaca si cat de grav este?. Am 18 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Ceea ce simti tu este oarecum "normal" sa apara deoarece fumul de tigara irita caile respiratorii, iritatie din cauza careia ai acum dureri in gat. Poti sa iei niste tablete precum Strepsils sau Tantum verde care te vor ajuta si iti vor diminua durerea. De asemenea si variantele de spray-uri pentru Strepsils si Tantum verde sunt mult mai folositoare din punctul meu de vedere. Totusi daca vezi ca durerea persista mai multe zile iti recomand sa iei legatura cu un medic.

| AlexandraRoxana18 explică (pentru iulian1302):

Durerile acestea poate sa fie si din cauza ca nu am mai fumat de mult si din cauza ca le am fumat una dupa alta?

Aceste dureri poate sa fie si din cauza ca nu am mai fumat de mult sau din cauza ca le am fumat una dupa alta?

| iulian1302 a răspuns (pentru AlexandraRoxana18):

Se poate si aceasta varianta. Oricum iti sugerez sa nu mai fumezi cel putin o perioada pana ce iti trec acele dureri de gat.

Nu mai fumez deloc

Mersi frumos pentru raspuns

| iulian1302 a răspuns (pentru AlexandraRoxana18):

Cu drag!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu are importanta ca pufai sau tragi in peipt, fumul tot in plamani ajunge!
Iar cancerul de plamani sau de gat se poate face oricum, in orice conditii in care ai contact cu fumatul, indiferent ca-i pasiv sau activ.