Exista un tip de herpes care se face in coltul gurii, eu il mai iau din cand in cand daca beau dupa altii. Poate asta ai si tu. Se usuca si se inroseste din cauza ca-l crapi fara sa vrei cand deschizi gura, trece de la sine in cateva zile.
Poti sa iei vitamina A si vitamine E capsule moi cate o capsula pe zi 10 zile pe luna cu 20 zile pauza pentru ca fiind vitamine uleioase se acumuleaza in organism si trebuie sa treaca un timp pana se elimina complet.
Simptomele lipsei de calciu
Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifestă prin spasme musculare, senzaţie de amorţeală, furnicăturile la nivelul diferitelor părţi ale corpului, în special în jurul gurii, în mâini şi picioare, insomnie, irascibilitate, pierderi de memorie, depresie şi chiar halucinaţii.
Ce este hipocalcemia?
Hipocalcemia face referire la nivelul scăzut al calciului în organism. Putem vorbi de lipsa de calciu atunci când concentraţia normală a ionilor de calciu seric este mai mică de 4, 0 mg/dL. Deficienţa de calciu este una dintre cele mai frecvente tulburări ale concentraţiei de minerale din organism. Afecţiunea apare cu precădere în rândul persoanelor tinere, însă, poate fi întâlnită şi la adulţi sau vârstnici.
Cauzele lipsei de calciu
Lipsa de calciu este cauzată, în general, de lipsa cantităţii adecvate de calciu şi vitamina D din alimentaţie. Hipocalcemia este determinată, de cele mai multe ori, de un regim alimentar dezechilibrat. Aportul excesiv de potasiu sau fosfor în organism duce la eliminarea calciului prin urină. Astfel, o alimentaţie bogată în făinoase, sare, zahăr, alcool sau produse care conţin cofeină, va contribui la apariţia lipsei de calciu. Alţi factori pot fi expunerea redusă la razele soarelui (sursă importantă de vitamina D), menopauza, existenţa unor afecţiuni precum diabetul, hipertiroidia, bolile renale, anemia sau stresul.
Tratamentul hipocalcemiei
Tratamentul hipocalcemiei va fi stabilit de către medicul specialist, în funcţie de cauza care a dus la apariţia afecţiunii dar şi de severitatea simptomelor. Atunci când pacientul se confruntă cu o hipocalcemie severă, medicul va recomanda administrarea intravenoasă a ionilor de calciu. Pentru cazurile mai puţin grave, se vor indica suplimentele de calciu. Calciul poate fi obţinut şi prin consumul de produse lactate (lapte, brânză, iaurt, zmântână etc), gălbenuş de ou, soia, varză, conopidă, broccoli, napi, fasole verde, mere, struguri, nuci sau alune.
mirceadaniel întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: