| mihaela_8755 a întrebat:

Buna am si eu o problema:sunt in clasa a10a si stau la un internat deoarece stau departe de casa, din cauza ca nu ma pot acomoda in internat am inceput sa ma tai la mana cu lama, sufar prea mult in sensul ca nu prea imi gasesc prieteni, sunt foarte suparacioasa si nimeni nu ma vrea ca prieten din cauza asta, ma doare foarte tare capul, nu exista zi in care sa nu ma doara si eu cred ca din cauza stresului si din cauza invatatului.Eu sunt tocilara imi place foarte mult sa invat, mereu cand vin de la scoala, uneori stau la masa uneori nu pentru ca sa ma duc la invatat si stau pana la ora 22-23 noaptea(oare e bine ce fac?)daca nu stau pana la aceste ore ma gandesc ca poate a doua zi o sa am probleme la scoala(adica o sa iau note mici eventual)chiar si weekand-ul mi-l dedic invatatului. E posibil ca din cauza asta sa ma doara capul? uneori simt ca innebunesc de durerea de cap(ce pot face sa vad ce am)nu prea imi aduc aminte ce am de facut, uit cuvintele, uit foarte repede si uneori simt ca innebunesc.Stand la internat, mereu plang, nu doresc sa am prieteni prefer sa atau singura si de multe ori cand fetele vorbesc intre ele am impresia ca ma barfesc desi nu e asa. Nu stiu ce sa fac sa trec peste asta vreau ca sa fiu si eu ca toti oameni sa ma bucur de fiecare zi pe care o am de trait si inca ceva nu imi place sa vb cu altii despre problemele mele mereu tin in mine si sufar uneori din chestii banale sau chiar degeaba.Cum sa fac sa-mi elimn aceasta durere de cap, suferinta, uneori simt ca traiesc degeaba pe acest pamant si ca nu pot realiza mare lucru in viata invatand atat. VREAU CATE MAI MULTE PARERI SINCERE! VA MULTUMESC

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| PhaseMorphXR a răspuns:

Spune-ți in gând: "Merit o viață socială", "nu am nimic de caștigat stând in această stare de spirit mizerabilă => ies din ea acum.", "sunt mai bună de atât, iar lama nu îmi este un prieten, e un trădător, care mă păcălește si minte cu fiecare tăietură!". O dată ce realizezi aceste lucruri (eventual altele suplimentare), vei realiza ca starea in care te aflii nu e ceva real, ține strict de tine și trairile tale interioare temporare, nu le lăsa sa-ți altereze viziunea asupra lumii și celor din jurul tau (lumea NU te bârfește). Apoi incearcă să devii mai sociabilă, fii draguța cu lumea, implică-te in conversații, fii interesată de ceilalți, dezvoltă dialogurile/conversațiile cu oricine ai ocazia, oferă ajutor, fii alături de lume si fii un sprijin pentru ceilalți (poți afla multe lucruri noi așa, pe langă cele pe care le acumulezi din carți)... Vei vedea in scurt timp ca totul se va schimba, lumea te va vedea diferit, lumea te va aprecia si fără niciun motiv (aparent), o bună parte din ceea ce oferi, se va întoarce spre tine. NU te izola, fă eforturi in a socializa, discută liber, fii prietenoasă (nu te forțează nimeni să vorbești deschis despre tine și trăirile tale/viața ta). Fă-ți un program zilnic pentru invățat și gândește-te ca fara pauze, odihnă si recreere, creierul nu poate asimila informația pe care o aduni (ASTA E MOTIVUL pentru care uiți lucruri și simți că înnebunești!).
Fruntea sus si pași mici! Ai doar de câștigat!
Multă baftă!

| aigi1 a răspuns:

Chestia cu invatatul ar trebui sa nu ma inveti atat de mult deoarece iti strici ochi si de la ochi vine durerea de cap.Ar trebui sa iesi in aer liber sa incepi sa socializezi.Si al treilea rand daca as fi in locul tau m-as fi mutat la alta institutie de invatamant unde am toti prieteni si nu uita NIMENI NU POATE TRAI FARA PRIETENI...chiar daca stapaneste toate comorile lumii...(Aristotel). Sanatate

| Hirako a răspuns:

Voi incerca sa scriu cat mai putin, nu vreau sa iti omor timpul degeaba.Pai, ar trebui sa ai echilibru in toate.Adica, inveti cateva ore dar trebuie sa te relaxezi de asemenea cat mai mult posibil. Oricum, nu prea conteaza, in zilele noastre cum inveti la liceu. Poti face o facultate daca ai 4, 50 la bac, platesti dar o faci si iesi la fel de bine ca cineva care a invatat zi de zi si a facut-o la fara-plata. Daca realizezi si tu ca esti prea suparacioasa ar trebui sa te schimbi, ca nu-i asa greu.Cat despre durerea de cap... se datoreaza ( probabil ) faptului ca nu iesi din casa si ca inveti prea mult.Stresul influenteaza asta de asemenea.Oh, si : nici sa nu te mai gandesti sa iti faci asa ceva! Nu e normal sa te tai cu lama sau sa iti faci orice fel de rau. Faptul ca inveti atat de mult iti face rau, iti va face rau si in viitor.Pentru a scapa de durerea de cap ar trebui sa iesi la aer curat cel putin 2 ore pe zi ( asta daca nu stai in Bucuresti ). Daca stai in Bucuresti ar trebui sa mergi la mare ( de preferat in alte tari, in Grecia ar fi perfect si e la fel de ieftin ca in Romania ) in fiecare an, aerul de acolo e extrem de benefic pentru organism.Desigur, solutia suprema ar fi algocalminul : in 30 de minute nu te mai doare deloc capul, dar e putin daunator pentru organism.Ar mai fi multe de spus dar am prostul sentiment ( la fel ca de fiecare data cand scriu prea mult ) ca vorbesc singur laughing. Astept ID-ul tau daca mai vrei sa vorbimwinking

| CristiPavel a răspuns:

Mihaela, in primul rand sa stii ca nimic nu dureraza la infinit.

E gresit sa te inchizi in tine, orice razboi e mai usor cand ai pe cineva langa. Nu te feri sa vorbesti cu cineva, de incredere preferabil, despre problemele tale.

NU MAI INVATA ATAT! E nevoie de echilibru, e nevoie sa faci sport. Nu esti robot, ai nevoie de relaxare pentru a putea functiona normal si pentru a putea fi sanatoasa.

Cum sa scapi de stres, cum sa-ti dai seama ca nu are rost sa te ranesti ci ca e nevoie sa te iubesti asa cum esti pentru a putea fi fericita, cum sa ai prietenii pe care ti doresti, am scris in articolele urmatoare:
http://castigatimp.com/impaca-te-cu-tine-insuti/

http://castigatimp.com/......-pe-altii/

http://castigatimp.com/atitudinea-care-te-scapa-de-stres/

http://castigatimp.com/cum-sa-am-prietenii-pe-care-mi-doresc/

http://castigatimp.com/alege-sa-fii-liber-si-independent/

Aceasta perioada prin care treci te va ajuta pe termen lung sa devii mai puternica si mai matura.

Daca vrei, poti.;)

Bafta!

| DevilWeasel a răspuns:

Parerea mea este sa nu mai inveti asa de mult adica acum sa nu o iei ca si cum ti-as spune sa nu mai inveti deloc.Invata exact ce ai pentru a doua zi astfel nu iti vei mai aglomera mintea si incearca imediat cum vi de la scoala sa asculti niste muzica clasica recomand pian sau vioara astfel te vei relaxa si in weekend-uri nu mai invata decat cat este necesar mai bine citeste sau altceva nu te mai stresa. Stresul duce la probleme de sanatate mai grave! Sper sa te relaxezi si sper ca te-am ajutat happy

| DevilWeasel a răspuns:

Ah am uitat sa mai spun ceva xD.Incearca sa dormi dupa-amiaza daca ai timp si sa te culci seara pe la orele 22-23. Odihna face bine la orice crede-ma happy

| BlackR0se a răspuns:

Parerea mea este ca nu prea ai incredere in tine.
Invatatul este foarte important.Ok.Dar si socializarea este de asemenea. Daca tu stai toata ziua,chiar si noaptea dupa cum ai spus, sa inveti si nu vorbesti cu nimeni, normal ca suferi.Incearca sa nu mai fii asa de suparacioasa precum spui.Tolereaza-i pe ceilalti atat de mult cat poti.Si intr-un final, nu te vei mai simti asa cum te simti acum.
Mult succes!

| TheBestAndreea98 a răspuns:

Ar trebui sa nu te bazezi doar pe invatat pentru ca prea mult strica.Si durerea de cap poate fi si din cauza ca inveti prea mult prea multe informatii in creier ca sa intre deodata sa stii ca si mie mi se intampla sa ma doara capul tot ce trebuie sa faci e ca dupa ce vi de la scoala sa mananci sa te odihnesti iar in seara aceea sau chiardimineata te poti pune sa inveti, sa ai mintea limpede si asa vei invata mai usoar sunt sigura.Incearca sa te relaxezi priveste partea frumoasa a vietii nu da niciodata inapoi in primul rand ai o singura viata care chiar daca uneori este cruda alteori frumoasa trebuie sa o traiesti.Si acea chestie cu taiatul pe maini inceara sa nu mai faci asta niciodata iti faci rau tie fi prietenoasa si incearca sa te integrezi sunt sigura ca vei putea oricine poate doar incearca.iti doaresc multe sanatate si mult succes in viata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia pune tu mana frumusel pe Acatistul Maicii Domnului si citeste-l in fiecare seara, fa si 50 - 100 de matanii si sa vezi cum iti trece!

| Robert_Nadolu_1996 a răspuns:

Dami idul tau de mess si am saty zic mai multe ca aici sincer sa fiu o sa dureze ceva ca sa iti spun totul